În cursul lunii noiembrie, Direcțiile județene sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfășurat 8.884 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, legumelor și fructelor.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 103 amenzi contravenționale și 115 avertismente în valoare totală de 148.000 lei. În Mureș neconformitățile constatate și sancționate au fost spații insuficiente pentru depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare, amenzile însumând 4.000 de lei.
De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Cristina Vancea
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.