Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc a fost clasificat în categoria a II-a, nivel de competenţă înalt, ordinul fiind semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Managerul SJU Miercurea-Ciuc, dr. Konrad Judit, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că este vorba de un vis împlinit, acela de a obţine clasificare de categoria a II-a, şi a mulţumit colegilor săi, pentru că este o reuşită comună.
„Obţinerea competenţei de categoria II a fost un vis al nostru şi acest vis, această viziune continuă cu planuri, ţeluri pentru spital şi pentru pacienţii noştri. Această categorie, această menţiune, este un pas pentru a obţine calificativul de spital clinic”, a spus dr. Konrad Judit.
La rândul său, dr. Adrian-Cristian Dobrică, directorul cercetare-dezvoltare al SJU Miercurea-Ciuc, a arătat că această clasificare se referă la competenţa medicală şi la aparatura spitalului.
„Categoria II evaluează, de fapt, acest grad de competenţă ridicat. Se referă mai puţin la condiţiile de infrastructură ale spitalului şi mai mult la competenţa medicală şi la aparatura spitalului. Şi vă asigur, ca şi membru al echipei de negociere, că este o încadrare mai mult decât corectă şi meritată. (…) Mai departe, trebuie să ne adaptăm la această încadrare, atât din punct de vedere medical, cât şi cei care ne conduc şi care ne ghidează trebuie să adapteze spitalul la condiţiile de clinică universitară”, a explicat dr. Dobrică.
La rândul său, directorul medical al SJU Miercurea-Ciuc, dr. Vitos Attila, a vorbit despre responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă toţi angajaţii, în păstrarea calităţii actului medical şi a categoriei recent obţinute.
„Acest nivel, aşa cum s-a obţinut, se poate şi pierde. Deci, este o responsabilitate deosebită pentru noi, pentru toţi, pentru medici şi pentru personalul medical, astfel încât calitatea actului medical să fie de aşa nivel încât să reuşim să păstrăm acest nivel de competenţă”, a spus dr. Vitos.
La conferinţa de presă a participat şi directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, care a atenţionat că este nevoie de îmbunătăţirea relaţiei cu pacienţii şi a gradului de mulţumire a bolnavilor din zonă.
„Eu cred că această încadrare, în primul rând, ne obligă, adică obligă spitalul, care joacă în aceeaşi categorie cu Braşovul şi cu Târgu-Mureşul, poate şi Sibiu, în apropierea noastră. (…) Deci, noi trebuie să ne facem treaba aici, (…) dar trebuie să conştientizăm zi de zi, în relaţia noastră cu pacientul, în relaţia cu aparţinătorii, că asta nu este numai o problemă strategică că am ajuns în această categorie, ci este şi o problemă care ne obligă să obţinem şi o satisfacţie de categoria II, care este cea mai înaltă categorie la care noi, ca SJU, putem accede. (…) Felicit încă o dată colectivul, dar, totodată, doresc să şi atenţionez să strângem rândurile şi să lucrăm tot mai puternic la îmbunătăţirea relaţiei noastre cu pacienţii şi a gradului de mulţumire a pacienţilor din zonă”, a mai spus dr. Tar Gyongyi.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă încadrarea în categoria a II-a a SJU Miercurea-Ciuc.
La eveniment au participat mai mulţi angajaţi ai SJU Miercurea-Ciuc, iar deasupra intrării la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost amplasat un banner pe care se poate citi: „Am trecut la un alt nivel! Am devenit un spital de categoria II! Servicii mai complexe. Dezvoltare. Îngrijire mai eficientă”. AGERPRES