Ieri dimineață pe strada Moldovei din Tîrgu Mureș un bărbat de 70 de ani aflat la volanul unui autoturism a acroșat o femeie de 66 de ani care traversa regulamentar strada, aceasta suferind o ușoară vătămare corporală.
În jurul orei 13,oo pe DN15 E578 în localitatea Răstolița o femeie de 27 ani a acroșat cu autoturismul un bărbat de 64 de ani , care traversa drumul pe loc nepermis. Bărbatul a fost grav rănit.
Ceva mai târziu, pe strada Pandurilor din Reghin, un bărbat de 30 de ani care conducea o autoutilitară a intrat în șanț, a lovit un cap de pod. Testat cu etilotestul avea 1,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe la ora 16,30 un tânăr de 20 de ani din comuna Băgaciu a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat pe strada Principală. La verificări a reieșit că tânărul nu avea permis de conducere pentru niciun vehicul.
În toate cazurile prezentate cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs incidentele.
Totodată polițiștii vă recomandă:
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită, să respecte indicaţiile semafoarelor şi ale poliţiştilor rutieri şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de rulare.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Totodată, consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!
De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!