Echipa Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș invită studenții de la Facultatea de Medicină să participe la un proiect de cercetare în cadrul căruia vor avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres.
Este vorba despre un proiect inovativ care combină cele mai eficiente modalități standard de intervenție psihoterapeutică cognitiv-comportamentală cu tehnicile bazate pe Realitate Virtuală.
„Te confrunți adesea cu îngrijorări și emoții intense? Simți faptul că această perioadă pandemică, generată de virusul SARS-CoV-2, ți-a provocat emoții negative și îngrijorări marcante? Te simți stresat/ă și gândurile cu privire la viitor devin, uneori, supărătoare? Performanța în sarcinile academice ți-a scăzut considerabil, mai ales în ultima perioadă? Dacă ești student/ă la Facultatea de Medicină în cadrul universității noastre și ai răspuns cu „da” la oricare dintre aceste întrebări, echipa DCOPIS îți lansează invitația de a participa la un proiect de cercetare inovativ în cadrul căruia vei avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres”, a explicat șef de lucrări dr. Cosmin Popa, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, coordonator al proiectului.
Potrivit coordonatorului DCOPIS, cele mai recente cercetări arată faptul că intervențiile psihologice și cele de dezvoltare personală augmentate cu tehnologia din Realitatea Virtuală sunt promițătoare și pot completa cu succes metodele clasice, facilitând scimbarea la nivel emoțional pe termen lung.
Pentru a vedea dacă vă încadrați în cerințele acestui proiect, vă rugăm să accesați următorul link, care cuprinde formularul de consimțământ informat, precum și chestionarul de screening în vederea includerii în studiu:
https://forms.gle/aSg8tnmgWna7hUgt6
Strategii pentru gestionarea emoțiilor -proiect de cercetare la UMFST
Category: Stirile Punctul