…Cam acesta este peisajul de sub majoritatea blocurilor din Tîrnăveni. Problema nu e de dată recentă, ci a apărut treptat, după preluarea apartamentelor în proprietate, de la statul român. Dacă până în anul 1989 societatea Comunale avea obligația și mai rezolva țevile defecte de la canalizare care inundau subsolurile, după 1990 această sarcină a revenit proprietarilor.
Dar, așa cum nici măcar scările blocurilor care sunt la vedere, nu sunt întreținute, subsolurile cu atât mai mult au fost ignorate.
În aceste condiții, există blocuri cu subsoluri inundate unde înălțimea apei depășește un metru, iar mirosul răzbate prin orice fisură a imobilului. Chiar dacă mai există și asociații de proprietari care s-au interesat de problemă, costul înlocuirii acestor țevi subterane depășește posibilitățile financiare ale locatarilor.
În aceste condiții, acolo unde fecalele nu se revarsă în exterior, locatarii ignoră în continuare problema, de multe nici măcar nefiind informați despre această situație de către asociația de proprietari, iar subsolurile rămân inundate fiind o sursă permanentă de infecție și de înmulțire a țânțarilor și șobolanilor.
Mircea Barbu