Taste of Transylvania – Gusturile Petry în experiența gastronomică din Transilvania
Pe 7 septembrie s-a încheiat ediția din acest an a festivalului gastronomic Taste of Transylvania, care a oferit vizitatorilor numeroase experiențe culinare. Scopul evenimentului a fost, și în acest an, să prezinte diversitatea gastronomiei transilvănene, combinând tradițiile cu arta culinară modernă.
Suntem mândri că Petry a fost și în acest an partener al acestui eveniment special, unde gastronomia locală și ingredientele de calitate au fost puse în prim-plan.

La festival, echipa Petry Bistro – GrillxWine a participat cu un meniu atent conceput, primit cu mare interes de vizitatori. În spatele preparatelor nu se afla doar creativitate, ci și un profund respect pentru ingredientele și tradițiile transilvănene. Preparatele realizate au combinat familiaritatea gusturilor clasice cu prospețimea bucătăriei moderne, transformând degustarea într-o adevărată experiență.
În meniu, vizitatorii au putut degusta supa „comorile pădurii”, piept de rață maturat, Black Angus flat iron steak și un somn local, acompaniat de un ghiveci delicios.

În paralel cu bistroul, o casă cu șuncă aștepta vizitatorii, unde aceștia puteau degusta și achiziționa produsele premium Petry. Gama largă de șunci, cârnați și delicatese crud-uscate a completat oferta și era o descoperire specială pentru mulți dintre participanți.
Sâmbătă, de la ora 11:00, bucătarul Sándor Csapó de la Petry Bistro a participat la un atelier de gătit special, care face parte din programul Joy Cooking by Petry. La gătitul comun au participat și alți bucătari renumiți: József Kovács, Norbert Demeter, István Pásztori și István György, precum și Mama Róza și fiicele, reprezentante ale aromelor tradiționale transilvănene. Vizitatorii au putut urmări procesul creativ de preparare a mâncărurilor, au avut ocazia să vadă culisele unei bucătării profesioniste și să interacționeze direct cu chefii, învățând trucuri și sfaturi utile pentru preparatele culinare.
După atelierul de gătit, la 12:30, a avut loc o prezentare intitulată „Gusturi care ne leagă – Lumea gastronomică Petry de la tradiție la paharul de vin”, în cadrul căreia participanții au descoperit universul produselor premium Petry. Programul a arătat cum se îmbină aromele tradiționale transilvănene cu gastronomia modernă, în timp ce vinurile și șuncile Petry sunt acompaniamente perfecte pentru preparatele culinare. Astfel, participanții nu doar că au degustat, dar au aflat și filosofia din spatele produselor de calitate premium.

În ultima zi, duminică, de la ora 13:00, chef Sándor Csapó a uimit participanții cu preparatele sale. Meniul a inclus terrine de coadă de vită și urechi de porc, servit cu demi-glace, cartofi gratinați cu untură de rață și emulsie de smântână, ciuperci, chipsuri de mămăligă cu ceapă caramelizată, pudră de ciuperci, conopidă fermentată și flori de morcov sălbatic.
Ediția din acest an a Taste of Transylvania a demonstrat încă o dată că gastronomia din Transilvania nu este doar diversă, ci și capabilă să se reinventeze continuu, oferind publicului experiențe noi. Echipa Petry așteaptă cu nerăbdare să aducă din nou zâmbete pe fețele vizitatorilor și să surprindă cu preparate cât mai speciale și inovatoare.
