Cu un prietenos “Bine aţi venit la Festivalul Toamnei!” am păşit în Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici” din Tg Mureş, unde toamna şi-a făcut simţită prezenţa prin frumuseţea şi bogăţia ei, cu tot alaiul de frunze, arome şi culori.
Într-o atmosferă de bună dispoziţie, preşcolarii celor 9 grupe din grădiniţă alături de părinţii lor au desfăşurat activităţi relaxante şi distractive, dând frâu liber fanteziei şi creativităţii şi având ca tematică anotimpul toamna.
Grupa mică română „Piticii”, îndrumată de educatoarele Neacşa Andreea şi Radu Daciana, a fost inspirată de „Toamna în culori” iar preşcolarii împreună cu părinții lor au pictat pe pânză un peisaj de toamnă folosind tehnica ștampilării cu frunze, dopuri de plută, pungi cu perne de aer.
„Ciupercuţele” din grupa mică română, îndrumate de educatoarele Deteşan Anca şi Muntean Ioana, au dat dovadă de creativitate şi au confecţionat o omidă hazlie folosind bețe de frigărui pe care au înfipt frunze de arțar.
Copiii din grupa mică maghiară, „Floarea soarelui” îndrumaţi de educatoarele Papai Emese şi Kadar Boglarka s-au bucurat de plăcuta activitate de modelare a ariciului Simi, pe care l-au realizat din cocă din făină şi au ataşat ţepii din seminţe de floarea soarelui. Prietenul lui, spiriduşul Frunzărel, a apărut graţie îndemânării preşcolarilor prin asamblarea frunzelor pe beţe de frigărui.
„Albinuţele” din grupa mijlocie română, indrumate de educatoarele Moldovan Alexandra şi Mureşan Oana au dat frunzelor o altă identitate, şi le-au transformat în bufniţe şi fantome jucăuşe, utilizând materiale diverse: frunze, pungi de plastic, elastice colorate, hârtie etc.
Grupa mijlocie română, „Greieraşii”, îndrumaţi de educatoarele Farcaş Aurora şi Rad Mirela, au participat alături de părinţi la concursul ştafetă „Învârte bostanul” după care au realizat din role de hârtie, semințe de grâu și cocă, hrănitoare pentru păsări pe care le-au așezat în copacii din curtea grădiniței
„Veveritele” grupei mijlocii maghiare, îndrumate de educatoarele Imre Judit şi Takacs Terezia au folosit materiale din natură (castane, frunze) şi au modelat cocă de făina pentru a confecţiona „Melcul vesel”.
Grupa mare română, „Fluturaşii”, îndrumaţi de educatoarele Csobi Daniela şi Regheni Georgeta, prin metoda „Mâna oarbă” au extras dintr-un coș un jeton reprezentând o imagine de toamna (nucă, castană, dovleac, măr) și au căutat în grămada de frunze uscate ceea ce este reprezentat pe jeton, implicând şi părinţii în joaca lor. Apoi, utilizând materialele puse la dispoziție (seminte, crenguțe, carioca, lipici, etc) au realizat un frumos tablou de toamnă.
„Mămăruţele” din grupa mare română, îndrumate de educatoarele Şăulean Crina şi Deteşan Oana, dornici de joacă, au realizat jucării în miniatură utilizând materiale din natură, legume şi fructe, apelând la imaginaţia şi creativitatea fiecăruia.
Grupa mare maghiară, „Aricii”, îndrumaţi de educatoarele Bari Hajnal şi Balazsi Judith, au confecţionat dovleci din ață groasă și sârmă plușată, înfăşurând pe degete mai multe straturi de ață portocalie pentru dovleac iar pentru codiță, sârmă plușată verde.
Un festin de fursecuri, fructe, prăjituri, compot şi sucuri au încununat ziua încărcată de bucurie, copiii fiind recompensaţi, în plus, cu distracţia surpriză oferită de clownul Zurli.
O expoziţie a tuturor lucrărilor create a pus punct manifestării, ea readucând în minţile participanţilor ideea că „toamna e o simfonie, artă vie, în mii de culori”.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.