De câte ori nu ați visat să vă ascundeți pentru câteva zile de lume și să vă trageți sufletul într-un loc retras, în natură? V-ați săturat de celebra Vale a Prahovei sau de Poiana Brașov? Vă propunem să descoperiți mici perle ascunse de la noi, necălcate de turiștii de masă. Sunt locuri tare faine, care merită vizitate și savurate în tihnă.
1. RAVEN’S NEST – SĂLCIUA DE JOS
Raven’s Nest este locul care vă oferă o alternativă, atunci când plănuiți evadarea din orașul haotic. Pensiunea este în Sălciua de Jos, în inima Transilvaniei, un sătuc ascuns în sălbăticie, între munți. Turistul se poate bucura de zona naturală fabuloasă, poate privi un apus de soare pe pontonul special amenajat, și, evident, se poate delecta cu preparate tradiționale arhaice, gătite după rețete străvechi. Se fac rezervări din luna mai până în octombrie. Sunt trei case tradiționale, renovate, care datează din secolul al 19-lea și începutul secolului 20. (sursa: ravensnest.eu).
CUM AJUNGI?
Raven’s Nest este situată la 53 de kilometri de orașul Turda și la 96 de kilometri de Alba Iulia.
Vezi și alte cazări din Apuseni AICI!
2. CASA POVESTE – CÂMPULUNG MOLDOVENESC
Povestea ansamblului de case din inima Bucovinei a început din dragostea proprietarilor de a reînvia tradițiile locului. În ani, au adunat diferite lucruri și le-au pus chiar în casele unde vă veți caza. Sunt patru locuințe de lemn, de pe vremea imperiului austro-ungar, de la sfârșitul secolului al 18-lea până la începutul secolului 20. Casa “Poveste” este situată în partea de nord a Masivului Rarău, pe valea pârâului Șandru și se întinde pe aproximativ două hectare. Este locul acela la care visați după un an de muncă. Puteți pescui crapi și carași în iazul pensiunii sau vă puteți încerca forțele la escaladă sau tiroliană, în Parcul de Aventură din incintă.
CÂT COSTĂ?
Află mai multe aici.
Vezi și alte cazări din Bucovina AICI!
CUM SE AJUNGE?
Casa de Poveste este situată, pe valea pârâului Șandru. Se ajunge ușor din orașul Câmpulung Moldovenesc.
3. GRĂDINA VLAHIIA, SNAGOV
Grădina Vlahiia este un loc minunat, în Snagov, aproape de București. Este oaza de tihnă, de roade și de omenie. Ansamblul de case maramureșene și casa cu influențe toscane sunt proiectul de suflet al lui Cristian Dumitrescu, omul, care după zeci de ani de străinătate, s-a întors acasă și a adus un colț de Maramureș, în satul de lângă Capitală. A vrut un trai în armonie cu natura, iar, în această grădină a Vlahiiei, se împletesc toate firele vieții lui: de la valorile tradiționale românești, deprinse în Făgărașul copilăriei până la influențele culturale asimilate în Canada și în Toscana. Sunt 4 case maramureșene și una Toscană, unde vă puteți caza. În plus, domeniul organizează diferite evenimente, la fiecare sfârșit de săptămână, și are și o fermă de animale pentru cei mici.
CÂT COSTĂ?
Află mai multe aici.
CUM AJUNGI?
Sat Snagov, strada Albastrelelor, nr. 24
Vezi și alte cazări din zonă AICI!
4. CASA ANDRADEI, ȘOARȘ, BRAȘOV
Un alt loc liniștit, departe de nebunia urbană, este Casa Andradei din Șoarș din Brașov. Este refugiul perfect pentru a petrece câteva zile de poveste. Sătucul, unde timpul pare că stă în loc, este ascuns după dealuri idilice și vă va oferi priveliști de neuitat. Gazde sunt Anca și fiica ei, Andrada, care vă vor face să vă simțiți ca acasă. Puteți cunoaște o frântură din viața satelor Transilvaniei și, evident, să gustați bucatele tradiționale din zonă. Sunt trei camere, cu baie proprie. Puteți vizita cu bicicleta bisericile fortificate din satele din jur – Rodbav, Felmer, Barcut și Selisteat – sau puteți ajunge la Sighișoara, situată la 33 de kilometri de sat.
CUM AJUNGI?
Casa Andrada este situată la 11 Km nord de orașul Făgăraș.
Vezi și alte cazări din Transilvania AICI!
5. VILA GOLESCU, CÂMPULUNG MUSCEL
Ajungem în zona Argeșului, la Vila Golescu, construită în 1909, în stil neo-românesc, de inginerul Vasile Golescu și dedicată fiului sau, Ștefan, mort în primul război mondial. Casa încă mai păstrează și acum decorațiuni vechi și mobilă din acele vremuri. Anii de comunism nu și-au pus amprenta asupra clădirii, pentru că fiicele gemene ale lui Vasile Golescu au locuit aici, până în anii 2000, și au avut grijă de casă. Vila este gata să-și primească oaspeții într-un decor elegant și autentic. Locul este ideal pentru 7 persoane, pentru reuniuni de familie sau pentru întâlniri cu prietenii. Vila este compusă din 5 dormitoare, un salon, un living, o bucătărie și o curte generoasă, mai exact, 4 hectare de grădini, cu specii rare ornamentale şi silvice, printre care Magnolia, Platanus și Ginkgo biloba, arbori cu vârste de peste 100 de ani. Mai multe, aici. (foto credit: Cristian Radu)
CUM AJUNGI?
Conacul este situat în orașul Câmpulung Muscel, iar, de aici, puteți ajunge foarte ușor la Brașov și la Bran.
Continuarea pe calatorinbascheti.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.