Există destinații în România, unde sărbătorile de iarnă chiar au farmec. Fie că sunt cabane premium, care te duc cu gândul la Alpii Elvețieni sau căsuțe de lemn, unde te reîntorci parcă în timp, țara noastră are locuri de poveste, unde poți retrăi iernile magice de altădată. Deși mai sunt două luni și jumătate, până la Crăciun, le-am adunat pe toate într-o listă, ca să fim siguri că prinzi și tu un loc, într-una dintre cele mai căutate cabane de munte de la noi. Pentru că se închiriază, integral, sunt destinații potrivite pentru familii sau pentru gașca ta de prieteni. Noi le-am testat deja și îți spunem doar atât: sunt faine tare. Hai cu noi într-o călătorie, prin România frumoasă!
1. Cabana CeiTrei
Unde? Cozănești, Suceava, comuna Dorna Arini: la 5 km de Vatra Dornei, la 35 de km de Câmpulung Moldovenesc, la 102 km de Suceava.
Unde poate fi mai frumos un Crăciun decât acolo unde s-au născut tradițiile. Începem topul nostru cu un loc superb Bucovina, din Cozănești, aproape de Vatra Dornei, considerată una dintre cele mai frumoase zone din țară.
Pe lângă zona de poveste, cu peisaje superbe, Cozăneștiul, dar și întreaga Țară a Dornelor sunt unice în țară prin felul în care localnicii au știut să-și păstreze tradițiile.
În acest rai de pe pământ, vei găsi CeiTrei, una dintre cele spectaculoase cabane de munte în care am ajuns noi, până acum. Noi am numit locul acesta Elveția României, pentru că acolo ne-a dus cu gândul atât priveliștea de vis către Masivul Giumalău și Munții Bistriței, cât și designul futurist al cabanei. Sunt, practic, 2 unități de cazare. Cabana mare are 4 camere duble și cea mică 2 camere duble, toate cu băi proprii. Ambele locații dispun de bucătărie, living cu câte 2 canapele extensibile și șemineu, având 16 locuri în total. Locul e cu adevărat spectaculos: lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 179 lei / noapte / persoană (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
2. Cabana Geo
Unde? Cavnic, Maramureș: la 39 km de Mănăstirea Bârsana, la 62 de km de Cimitirul Vesel, la 78 de km de Mocănița
Maramureșul este un plai de poveste, cu locuri tare frumoase care merită văzute și experimentate în tihnă. Este zona unde dacă ajungi nu ai cum să nu te îndrăgostești de peisaje, de oameni, de bucatele fabuloase și “de acel ceva”, greu de descris în cuvinte, cum numai Maramureșul îl are și care te va face tot să revii. Iar aici, Crăciunul chiar are farmec, pentru că tradițiile sunt la ele acasă. În acest colț de Românie autentică, am găsit cabana Geo, o oază de liniște, departe de tumultul orașului, care te va cuceri de cum pui pasul în interior.
Vei vedea că modernul și tradiționalul se îmbină, într-un mod plăcut, într-un design surprinzător care îți va da acel sentiment de “casa departe de casă”. Și unde mai pui, faptul că, deși izolată, cabana se află la doi pași de pârtiile de schi de la Cavnic.
Cabana are cinci dormitoare cu băi proprii, potrivite pentru cupluri, dar și pentru familiile cu copii. Cabana poate găzdui maximum 13 adulți și 4 copii. Bucătăria este dotată cu tot ce este nevoie, iar livingul este generos. Nimic nu vă va relaxa mai mult decât jacuzzi-ul aflat la demisolul cabanei, sauna și dușul finlandez, numai bune să vă deconecteze de la agitația orașului.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 192 lei / noapte / adult (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
3. Cabana Livada
Unde? Borșa, Maramureș: la 29 de km de Cascada Cailor, la 23 de km de Mocănița, la 15 km de Mănăstirea Moisei.
Rămânem în Maramureș, ca să îți arătăm un alt loc de vis. Cabana Livada pare desprinsă dintr-un peisaj nord american, cu cabane izolate, de prin munții idilici ai Americii sau chiar din pustietățile frumoase ale Finlandei, dar este chiar la noi. Nu-i așa că arată frumos și că e locul perfect pentru un Crăciun magic?
Unde mai pui că natura aici s-a întrecut pe sine: vederea panoramică spre munții Maramureșului te va lăsa fără cuvinte. Livada este o cabana panoramică, de tip ”A House”, construită pe structură de lemn, gândită să fie mediul perfect pentru două familii.
Sunt, practic, două cabane aici, cu o capacitate totală de 14 persoane. Cabana cea mare dispune de 5 dormitoare, 4 băi, bucătărie și un living foarte spațios cu șemineu. Cabana mai mică are 2 dormitoare, 2 băi, living cu șemineu și bucătărie. Cabanele de asemenea vă pun la dispoziție loc de grătar și ciubăr. Locul este perfect și pentru iubitorii sporturilor de iarnă, pentru că în zonă există și o pârtie de schi.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 250 lei / noapte / persoană (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
4. Casa din Vale
Unde? Breb, Maramureș: la 45 km de Cimitirul Vesel, la 26 de km de Mănăstirea Bârsana
Trecem dealul, ca să ajungem și în Maramureș, la poalele munților Gutâi, în Breb, satul de suflet al prințului Charles. Aici, după o viață trăită la oraș, Roxana și Florin Vale și-au făcut propriul colț de rai, pe care acum îl împart cu turiști din toate colțurile lumii.
Au cumpărat câteva case maramureșene, pe care le-au transformat într-un muzeu viu. Miroase a lemn și ai senzația că te întorci în copilărie, la căsuța bunicii. Asta am simțit și noi, o dată ce am intrat în șura lui Costan, unde, până mai ieri, stăteau vitele, iar azi e unul dintre cele mai cerute locuri de cazare. Casa din Vale e, cu siguranță, locul unde Crăciunul chiar are farmec.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Toate casele sunt disponibile, în acest moment, pentru Crăciun. De exemplu, la Șura lui Costan, cu o capacitate de 6 locuri, tariful pentru cele 4 nopți este de: 333 lei / noapte / persoană. Tariful include: 2 mese pe zi, masa festivă de Crăciun, spectacol de colinde oferit de “Coconii din Breb”, plimbare cu sania trasă de cai, seara de colinde și hori moroșenești și teatru popular religios “Viflaimul” interpretat de copiii din Breb. Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
5. Conacul Secaria
Unde? Secaria, Prahova: la 132 de km de București, la 22 de km de Sinaia.
Dacă vrei să ieși din tipare, poți să te bucuri de un Crăciun ca nobilii de altădată. Conacul Secaria este locul potrivit pentru cei care vor să petreacă sărbătorile aproape de București. Dacă ești din capitală, în doar o oră și 50 de minute, veți fi la Secăria. Este cazarea adecvată vremurilor în care trăim. Și asta, pentru că, această casă de vacanță este construită într-o pădure, la o altitudine de 850 de metri, fiind perfectă pentru familii sau grupuri de prieteni. Conacul Secaria, de lângă Sinaia, este alegerea perfectă și pentru iubitorii de schi.
Conacul Secaria are 17 locuri în total: 5 dormitoare, 2 livinguri și o bucătărie. Sunt 3 dormitoare cu câte un pat dublu, un dormitor cu un pat dublu și 2 paturi single, un dormitor cu 2 paturi duble, un living cu 2 canapele extensibile și încă un living cu o canapea extensibilă. Fiecare dormitor are baie proprie. Cabana dispune și de terasă cu grătar și loc de joacă pentru copii.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 169 lei / noapte / persoană (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
6. Colț din Maramureș
Unde? Ocna Șugatag: la 24 km de pârtiile din Cavnic.
Ce-ai spune de un Crăciun cât se poate de autentic, într-o căsuță de lemn veche de peste 130 de ani? Colț din Maramureș este o oază liniște, care a prins contur din pasiunea pentru portul popular și tradiții a soților Bârlea. Povestea acestui loc magic a început după ce Mirela a moștenit casa bătrânească. Nu a dărâmat-o, ci a conservat-o și a transformat-o într-un colț de rai, descoperit acum de turiști din toate colțurile lumii.
Căsuța are un dormitor cu două paturi duble și o baie la etaj, iar la parter are un living cu o canapea extensibilă și o baie de serviciu. Casa este ideală pentru 6 persoane. Nimic nu e mai relaxant ca o baie în ciubăr, la doi pași de o casă veche de peste un secol.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 250 lei / noapte / persoană (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
7. Pensiunea Veronica Guesthouse
Unde? Breb, Maramureș: la 45 km de Cimitirul Vesel, la 26 de km de Mănăstirea Bârsana, la 21 de km de pârtiile Cavnic.
Încheiem topul nostru cu un loc tare drag nouă: o cabană superbă, care îmbină perfect tradiționalul cu modernul. Suntem tot la Breb, în satul preferat al prințului Charles. De data aceasta, însă, îți recomandăm pentru Crăciun o pensiune nou-nouță, care te va uimi, mai ales, cu designul interior, dar și cu mâncare bună, așa cum numai moroșenii știu să își răsfețe oaspeții.
Pensiunea are 5 dormitoare fiecare cu baie proprie, 4 camere la etaj și una la parter și 10 locuri în total. De asemenea, are un living cu loc de luat masa și șemineu, baie de serviciu, bucătărie, terasă, gradină cu balansoar, hamac și grătar. Pensiunea este ”adults only”.
Perioada sejurului de Crăciun: 23.12 – 27.12
Tariful pentru cele 4 nopți: 300 lei / noapte / persoană (n.r. dacă pensiunea este ocupată la capacitate maximă). Prețul include micul dejun, tăierea porcului și cina festivă din seara de Crăciun. La cerere, pentru 70 de lei / persoană puteți servi aici și cina. Se acceptă plata și cu tichete sau card de vacanță.
Mai multe detalii, cât și pentru rezervări: AICI!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Articolul este realizat în colaborare cu prietenii noștri de la cabanesipensiuni.ro, cei care administrează exclusiv proprietățile. Gestionarea, vânzarea și responsabilitate pachetelor turistice aparține acestora.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.