Pentru că ne dorim să ne amintim cu lux de amănunte fiecare experiență minunată de vacanță, ținem să imortalizăm momentele prețioase și de ce nu, să le împărtășim altor iubitori de călătorii. Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai fotogenice destinații din România. Iată care sunt acestea.
I Giardini di Zoe, județul Hunedoara
I Giardini di Zoe este un colț de rai aflat în localitatea Banpotoc din județul Hunedoara, la 25 de km distanță de Castelul Huniazilor. Grădina botanică fermecătoare a luat naștere ca urmare a visului lui Giovanni Salvatelli, care a dedicat acest loc primei sale nepoate, pe nume Zoe. I Giardini di Zoe se întinde de-a lungul a 3 hectare și poate fi vizitată de către turiști pe parcursul întregului an.
Citește și: 3 obiective turistice pe care le poți descoperi în munții Apuseni
Lacul Scropoasa, județul Dâmbovița
Acest loc uimitor se găsește în inima munților Bucegi, la o altitudine de 1197 de metri, situat între localitățile Scropoasa și Dobrești. Lacul de acumulare a fost construit în anul 1939 cu scopul de a regla debitul râului Ialomița, funcție pe care o îndeplinește și în prezent. Dacă vrei să te bucuri și tu de peisajul inedit al lacului Scropoasa, poți ajunge la el, pornind din zona de camping Zănpaga, pe ruta Transbucegi.
Valea Zânelor, județul Sibiu
La poalele măreților munți Făgaraș, păzită de Vârful Negoiu, se întinde Valea Zânelor – un adevărat tărâm de poveste. În inima acesteia, se înalță Castelul de Lut- o construcție impresionantă, realizată în întregime din materiale ecologice, conform viziunii comune a unui arthitect și a unui expert în publicitate, ambii pasionați de bucuria traiului simplu, din mijlocul naturii. Unele legende spun că Valea Zânelor este străbătută de zâne și alte ființe magice, care veghează asupra ei și o protejează de orice rău.
Sighișoara
Sighișoara, numită și “Perlă Medievală a României,” este cea mai mare cetate medievală din Europa, care este locuită în mod constant. Datorită frumuseții sale pitorești și al modului exemplar de conservare, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999. Străduțele pavate, pline de culoare, cu arhitectura încântătoare de inspirație germană, constituie cadrul perfect pentru cele mai reușite fotografii de vacanță. Cât timp ești acolo, îți propunem să vizitezi emblematicul Turn cu Ceas, o construcție din secolul al XIV-lea înaltă de 64 de metri, care găzduiește un muzeu de istorie și știință, și care îți va oferi o priveliște spectaculoasă asupra întregului oraș. Printre alte obiective care nu trebuie să îți scape atunci când vizitezi Sighișoara, se numără Piața Cetății, Biserica Mănăstirii, Scara Școlarilor și turnurile Fierarilor, Cizmarilor, Croitorului, Cojocarilor și Măcelarilor.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.