Sunt multe locuri frumoase și neștiute în România, pe care trebuie să le descoperiți și să le prețuiți, pentru că sunt comori rare, aflate în mijlocul naturii, care și-au păstrat frumusețea și autenticitatea neștirbite și care oferă turiștilor experiențe inedite: de la drumeții în sălbăticia munților până la gusturi ca-n copilărie, la țară, la bunici. Un astfel de tărâm de poveste este Toplița.
Poate vă întrebați ce aveți de văzut la Toplița și de ce ați veni aici. Este locul care trebuie descoperit pe îndelete, care trebuie făcut la pas și recomandat prietenilor pentru o vacanță altfel decât au știut ei până acum, departe de aglomerația multor stațiuni cunoscute de la noi.
Mica așezare din județul Harghita, mărginită de trei munți pitorești, are să ofere câte ceva oricărui tip de turist: fie că îți dorești liniște și aer curat, aici vei găsi; fie că dorești să faci drumeții pe cărări mai puțin bătătorite, tot la Toplița, vei fi uimit să descoperi locuri de o frumoasă sălbaticie; ori vrei relaxare și băi termale, veniți la Toplița! Este o destinație potrivită atât pentru familiile cu copii, pentru cupluri, cât și pentru aventurieri.
Și peste toate, gustul mâncării este unic și redă fidel în farfurie multiculturalitatea zonei. Este un amestec de gusturi românești și ungurești, care îți vor răsfăța simțurile.
Obiective turistice din Toplița
Pârtia de bob – Nu se poate să nu fi auzit deja de celebra pârtie de bob de la Toplița, considerată cea mai lungă din țară. Are peste 1900 de metri lungime și oferă curajoșilor adrenalină pură și peisaje de senzație. Bobul atinge o viteză de 45 de kilometri la oră și alunecă printre brazii pitorești. Cu siguranță, te va fascina priveliștea de poveste, pe care o vei avea la fiecare metru parcurs din traseu.
Pârtia de schi – La Toplița, sunt trei pârtii bine întreținute, cu două instalații de schi și o bandă rulantă și o pârtie de sanie. Este stațiunea care merită văzută atât vara, cât și iarna.
Băi termale și spa – În oraș, sunt mai multe băi termale și spa-uri. Prețurile sunt pentru toate buzunarele. Intrarea, de exemplu, la una dintre ele costă 10 lei.
Parcul Național Munții Călimani – Este locul de poveste pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață. Desfășurat pe 24.000 de hectare și cu punct de pornire spre drumeții din Toplița, Parcul Național Călimani este alcătuit din mai mulți munți vulcanici. Aici, se află cel mai mare crater vulcanic de la noi, cu un diametru de aproape 10 kilometri. Încă din 2003, este considerat arie protejată.
Cascada Mezotermală de la Toplița – Cascada cu apă caldă de la Toplița este considerată o minune a naturii, a doua de acest fel din Europa, după Saturnia din Italia. Este arie protejată de interes național. Apa are în jur de 27 de grade, cade de la 10 metri înălțime și conține carbonat de calciu.
Cazare
În zonă, au apărut, în ultimul timp, multe unități de cazare pentru gustul oricărui turist: de la pensiuni moderne cu ciubăr și piscină până la pensiuni rustice, cabane cu lemn rotund sau pensini situate în inima naturii, pentru cei care caută liniște și izolare de nebunia orașului.
SURSA: calatorinbascheti.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.