Bugetul alocat de Ministerul Muncii a rămas același și nu mai ține pasul cu ce se întâmplă pe piață. Așa se face că în stațiunile balneare din România vor ajunge mult mai puțini vârstnici decât ar trebui.
Într-unul dintre centrele balneare din Sovata, în loc de 400 de bolnavi, cât este capacitatea maximă, sunt tratați doar 120, deși cerere există.
Cosmin Drăgan, adminsitrator de bază de tratament la Sovata: „Primim mai puțin de jumătate față de anii trecuți. Solicitări sunt, doar nu sunt bilete. La trei stele 2.070 lei, la două stele 1.700 de lei. Din păcate am fost nevoit să scumpim și noi.”
Cei mai mulți beneficiari sunt pensionarii care nu și-ar permite să achite prețul întreg. Dacă primesc un astfel de bilet, trebuie să dea jumătate din pensia lor.
Eugenia Neagoe, director la Casa Judeșeană de Pensii Mureș: „Suma alocată prin legea ministerului s-a menținut la același nivel ca și înainte de pandemie. Însă am remarcat o creștere de 30% al prețului mediu al unui bilet de tratament. Dacă înainte de pandemie prețul era de 1.600, acum este de peste 2.000.”