Până aeroportul din Târgu Mureș nu există la Cluj traficul aerian este în creștere. Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară, şi-a crescut numărul de pasageri cu 47% în primele trei trimestre, iar la Timişoara traficul s-a majorat cu 54%.
Evoluţia traficului a fost susţinută de dezvoltarea companiilor aeriene low-cost, care au pus noi destinaţii pe harta zborurilor şi au crescut frecvenţa de operare pe rutele existente. Aeroportul din Otopeni rămâne principala bază a companiilor aeriene low-cost, care au legat Capitala de tot mai multe destinaţii externe, dar şi interne. Trafic în creştere cu două cifre în primele trei trimestre au raportat şi aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara, jucători aflaţi alături de Henri Coandă pe podium.
Explozia traficului de pasageri de pe cele mai mari trei aeroporturi din ţară este susţinută de apetitul românilor pentru deplasările în străinătate.
Românii au cheltuit puţin peste 2 miliarde de euro pe vacanţele în afara ţării în primele opt luni din acest an, în creştere cu circa 65% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de la BNR.
Sursa: ZF