Iubitori sau mai putini iubitori ai muntelui, „Traseul 300 de scari”, merita descoperit si parcurs mai ales in anotimpurile calde. Cand va vine cheful sa iesiti din rutina si sa plecati cat mai departe de galagia orasului, acest traseu este mai mult decat binevenit.
Unde trebuie sa ajungeti? In statiunea Slanic Moldova, o statiune in care orice ai alege sa faci cu siguranta nu te vei plictisi. Peisajele sunt absolut superbe, iar aerul…aerul este pur.
Revenind la traseu, va spunem inca o data ca merita parcurs.
Trebuie să reții că acest traseu nu necesită pregătire fizică şi nici echipamente specializate pentru drumeţii montane însă ar fi de ajutor dacă ești echipat sport. Durata medie a traseului complet este de 2 ore maxim.
Traseul porneşte din staţiune, din apropierea zonei izvoarelor, chiar din dreapta izvorului denumit „300 de scări”. Scările urcă prin pădure uneori abrupt şi în serpentine, alteori mai domol. Din loc în loc sunt zone în care se poate vedea staţiunea şi munţii Nemira.
La coborâre, unele porţiuni sunt ceva mai abrupte dar practicabile chiar şi pentru turiştii care vin la odihnă în staţiune, cu toate că unii turişti preferă să se întoarcă pe scări la punctul de plecare. Traseul revine în staţiune prin zona Popasului, aproape de Cascadă şi continuă de-a lungul Cheilor Slănicului până în zona izvoarelor.