MOD DE PREPARARE RETETA
Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop.
În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi stabilitate ridichii. Scobești ridichea și să elimini treptat conținutul, având grijă să lași un perete de aproximativ 1 cm de jur împrejur.
Pui mierea de albine în scobitura creată (ca și nivel, puțin peste jumătate), acoperi cu capacul și o lași peste noapte la macerat într-un vas, la loc călduț (în bucătărie e perfect).
Dimineața vei observa că lichidul din ridiche aproape că s-a dublat (sau chiar a dat pe-afară, în funcție de cât de multă miere ai pus) și îl poți transfera într-un recipient, completând cu miere în scobitura din ridiche pentru un nou rând de sirop. Este indicat sa luati câte două lingurițe de sirop chiar de la primele simptome de răceală sau ori de câte ori va sâcâie o tuse. Nu are un gust rău și dacă e pus într-o sticluță de sirop de tuse și administrat cu seringa de medicamente, de exemplu, e ușor acceptat și de cei mici. Din cauză mierii de albine, nu poate fi administrat la copiii sub 1 anișor.
Sursa: bucataras.ro