Ati racit? Iata câteva tratamente naturiste pentru raceala care functioneaza:
- Gargara cu apa sarata
O puteti face imediat ce va simtiti rau! Folositi 1/4 pana la 1/2 lingurita de sare dizolvata intr-un pahar de apa calda de 1 sau de 2 ori pe zi.
- Miere
Mierea nu numai ca ajuta la ameliorarea durerilor in gat, ci si pentru supresia tusei. Mierea poate calma mucoasele iritate, lucru care ajuta la eliminarea reflexulului tusei.
- Ghimbir
Ghimbirul este antiinflamator si antibacterian. S-a dovedit ca ajuta la decongestionare, greata, raceala si febra.
Radeti cam o lingurita de ghimbir proaspat pentru a prepara o cana de ceai. Il puteti consuma si confiat sau sirop cu care sa va preparati un suc natural.
- Propolis
Stiati ca albinele produc mai mult decat doar miere? Da, ele fac si propolis. Propolisul este substanta pe care albinele o folosesc pentru a-si sigila stupii, care este un super antiviral si antibacterian. Este minunat pentru a lupta impotriva racelii.
- Uleiuri esentiale
Exista multe uleiuri esentiale puternice pentru raceala, dar sunt cateva care sunt usor accesibile: uleiul de eucalipt are proprietati antivirale si antimicrobiene care au fost folosite in mod traditional pentru a trata raceala comuna. Uleiul de menta este folosit ca un decongestionant natural si un reducator de febra.
- Usturoiul
Usturoiul este un antioxidant puternic cu proprietati antimicrobiene, antivirale si antibiotice. Usturoiul este bogat in minerale, enzime, vitamina C, sulf si seleniu, care ajuta la raceala. Bucurati-va de usturoi la diverse preparate culinare.