În weekend, la Patinoarul Artificial Felcsík, a avut loc un turneu al Ligii Maghiare a Bazinului Carpatic la categoria U12, cu participarea a opt echipe. Din Târgu Mureș, trei jucători au fost selecționați în echipele Academiei de Hochei Secuiești (SZJA): în echipa gri a jucat Sárosi Ádám, iar în echipa galbenă au evoluat Kui Tamás și Wisky-Petri Ábel.
Antrenorul nostru, Vákár Lajos, a declarat că băieții s-au descurcat excelent și s-au integrat perfect în echipele lor:
„Am observat că acest weekend le-a oferit o motivație în plus. Sper ca și ceilalți să fie inspirați să muncească și mai mult la antrenamente și meciuri, pentru a avea și ei șansa de a participa la un astfel de turneu.”
Hocheiul a fost „importat” la Târgu Mureș din Miercurea Ciuc. El a fost implementat de către Eugen Telea, un elev care s-a înscris la Liceul Profesional de Comerț. Prima dată când s-a jucat hochei într-o formă organizată, a fost în anul 1935 în Liget, fosta „groapă” (pe locul actual al Sălii Polivalente), unde a fost înființat un patinoar. În ciuda dificultăților inițiale, în 1936 Târgu Mureș a înscris două echipe în campionat. În 1938 și respectiv 1940, au ocupat locul al treilea, înaintea mult mai titratelor echipe din Miercurea Ciuc și Gheorgheni. În 1946 au câștigat Cupa României. În 1948 campionatul a fost organizat la Târgu Mureș, dar acolo au terminat „doar” pe locul al doilea.
În 1948 a avut loc Cupa Mondială, la Praga. În echipa națională a României au fost selecționați cei doi frați Incze: Paci și Gabi. Hocheiul mureșean a atins apogeul la începutul anilor cincizeci, când Locomotiva-RATA a câștigat campionatul de două ori la rând: în 1950 și 1951. Membrii echipei campioane la vremea respectivă: Dr. József Bíró, Ernő Kulcsár, Gabi Incze I., László (Paci) Incze II, József (Tuka) Incze III., Dr. Ferenc Fenke, Béla Kocsis, Fábián, Szabó, Bíró Sándor, Mártonfi, Ritz, Kerekes István, Magos Andor, Gábor „Pocó” Nagy.
Din păcate, echipa a ratat la mustață câștigarea celui de al treilea titlu consecutiv. În scurt timp însă, echipa s-a desființat din cauza lipsei de fonduri. 10-18 ianuarie 1950 – Brașov – primul titlu: RATA a învins CFR din Sighișoara cu 15-0, Petrolul Ploiești cu 6-1, 3-3 în semifinale împotriva IPEIL Miercurea Ciuc, iar în finală a învins-o pe Steagul Roșu din Brașov cu 5-1, astfel, a devenit campioană națională. 10-14 ianuarie 1951 – Miercurea Ciuc – al doilea titlu: Locomotiva-RATA a învins Locomotiva Galați cu 16-0, Partizanul București cu 6-1 și în finală pe IPEIL Miercurea Ciuc cu 4-2. Toate aceste titluri au fost câștigate cu sportivi care excelau în mai multe ramuri sportive! Pe vremea aceea nu era ceva neobișnuit ca un sportiv să-și încerce norocul și în alte sporturi.
Astfel, sporturile de iarnă au devenit sporturi complementare pentru ramurile de vară, și invers. Târgu Mureș a căpătat o reputație națională prin sportivii care au ajuns în același timp în selecționata națională în mai multe sporturi: György Fülöp (înot, polo pe apă, baschet), Antal Publik (fotbal și hochei), Petru – Pepi Nașca, Gyula Deák (înot și polo pe apă), Pál Zayzon (baschet, fotbal). Cei trei I. Cei mai renumiți reprezentanți ai hocheiului din Târgu Mureș sunt frații Incze: I. Gabi, II. László (Paci), III. József (Tuka).
Toți s-au numărat printre cei mai buni, atât la fotbal cât și la hochei. , Incze II. Paci a fost selecționat de mai multe ori în națională. După această epocă de aur a hocheiului din Târgu Mureș, au mai existat încercări de resuscitare, a fost construit patinoarul artificial, iar la Clubul Sportiv Școlar s-a înființat și o secție de juniori, dar hocheiul de odinioară nu și-a putut recâștiga niciodată vechea strălucire.