În această dimineață, în jurul orei 02:20, incendiu produs la un magazin alimentar din localitatea Viforoasa, strada Principală.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata, Detașamentul Târgu Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorgiu de Pădure. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum la o clădire de aproximativ 200mp. În urma incendiului a fost afectată o suprafață de aproximativ 100mp și au ars în totalitate bunurile din interiorul magazinului. Preventiv a fost evacuată o butelie de gaz de la mansarda clădirii. Incendiul a fost lichidat înainte să cuprindă întreaga construcție.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.
(Foto: Incendiu Viforoasa)
Ieri, 25 ianuarie, în jurul orei 08:15, incendiu deșeuri menajere si un adăpost de păsări improvizat produs în municipiul Târgu Mureș, strada Vasile Săbădeanu.
Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului au ars deșeuri menajere și un coteț de păsări improvizat pe o suprafață de aproximativ 4mp, acesta a fost lichidat în limitele găsite.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
Ieri, 25 ianuarie, în jurul orei 20:35, incendiu produs la hornul unei case de locuit din localitatea Sângeorgiu de Mureș, strada Subpădure.
Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A ars funinginea din interiorul hornului, fără posibilitate de propagare la acoperișul casei.
Avand in vedere faptul ca iarna trecuta au fost inregistrate mai multe incendii la imobile, pompierii fac cateva recomandari pentru prevenirea unor evenimente. Totodata, salvatorii atrag atentia si asupra faptului ca exista riscul unor intoxicatii cu monoxid de carbon. Pentru a avea o iarna linistita, pompierii va recomanda sa tineti cont de urmatoarele masuri de siguranta:
-asigurati curatarea, verificarea si repararea (daca este cazul) a sobelor si cosurilor de fum de catre personal specializat;
-asigurati verificarea integritatii aparatelor si mijloacelor de incalzire electrice de catre personal specializat si autorizat si evitati folosirea improvizatiilor;
-nu folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;
-nu folositi soba decat cu usita inchisa;
-asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei;
-nu asezati in apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
-stingeti focul din soba si decuplati aparatele de incalzire electrica inainte de a parasi locuinta;
-nu asezati materiale combustibile pe mijloacele de incalzire electrice;
-nu lasati copii nesupravegheati cu focul aprins in soba ori aparate electrice de incalzire in functiune.