Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a suplimentat, începând din acest an, numărul de locuri bugetate la programele mici de studii, iar la programele mari, testul la admitere va consta din întrebări la prima vedere.
‘Admiterea pentru toate programele de studii va avea loc în data de 26 iulie. Anul acesta, s-au produs câteva modificări la admitere. Am crescut numărul de locuri la buget la toate programele mici – la Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală, Educaţie fizică şi sportivă, Tehnică Dentară şi Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic. Înscrierea la admitere se va face exclusiv online în perioada 17-21 iulie. Înscrierea online este în cadrul platformei e-UMF şi este un pas înainte în conceptul Smart UMF, pe care îl implementăm în Universitate. Tot ca noutate, la programele mari de studii – Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, testul la admitere va fi făcut doar din întrebări la prima vedere. Acest lucru va creşte dificultatea admiterii, dar în egală măsură va creşte calitatea celor care vor trece examenul de admitere’, a anunţat rectorul UMF Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, într-un comunicat de presă.
Potrivit comunicatului, UMF Târgu Mureş organizează, în data de 26 iulie, examenul de admitere pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, iar înscrierea candidaţilor la examenul de admitere se va face în perioada 17 – 21 iulie, prin intermediul portalului de înscriere online accesibil de pe pagina principală a site-ului universităţii.
UMF Târgu Mureş a mai anunţat că la Facultatea de Medicină, programul de studiu Medicină, sunt alocate 135 de locuri bugetate la linia română, 135 de locuri bugetate la linia maghiară şi 80 de locuri cu taxă, la programul de studiu Medicină Militară, – 20 de locuri bugetate, iar la programul de studiu Medicină în limba engleză – 100 de locuri cu taxă.
La Facultatea de Medicină, programul de studiu Asistenţă Medicală Generală, sunt alocate 15 locuri bugetate la linia română, 15 locuri bugetate la linia maghiară şi 70 de locuri cu taxă, la programul de studiu Nutriţie şi Dietetică – 20 de locuri bugetate la linia română şi 30 de locuri cu taxă, la programul de studiu Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală – 20 de locuri bugetate la linia română şi 30 de locuri cu taxă, la programul de studiu Educaţie Fizică şi Sportivă – 20 de locuri bugetate la linia română şi 30 de locuri cu taxă.
La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, sunt alocate 35 de locuri bugetate la linia română, 35 de locuri bugetate la linia maghiară şi 30 de locuri cu taxă, la programul de studiu Medicină Dentară în limba engleză – alocate 30 de locuri cu taxă, iar la programul de studiu Tehnică Dentară – 20 de locuri bugetate la linia română şi 10 locuri cu taxă,
La Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, sunt alocate 40 de locuri bugetate la linia română, 40 de locuri bugetate la linia maghiară şi 90 de locuri cu taxă, iar la programul de studiu Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic – 20 de locuri bugetate la linia română şi 30 de locuri cu taxă. AGERPRES/