Compania CARPATHIAN HERBS din comuna Ibanesti, judetul Mures, a reusit in doar cativa ani sa-si comercialize produsele tocmai in America. Compania este in plina expansiune si la momentul actual, isi va deschide o serie de centre de colectare in toata tara.
Contactat de redactia Stiri Agricole, Ionel Todoran, administratorul companiei a fost de acord sa dezvaluie modul in care compania sa a reusit in doar doi ani de activitate sa fie un etalon de calitate in ceea ce priveste ceaiurile din plante naturiste si cum a infiintat acest parteneriat romano-american.
,,Noi suntem o multinationala, avem o companie si in America. Ideea de baza este sa producem aici ceaiurile. Colectam plante din flora spontana si realizam acest lucru prin infiintarea de centre de colectare din toata tara. Dorim sa avem propriile noastre centre de colectare cu oameni pe care ii instruim, cu sefi de echipa, care aplica normele eco sau bio in materie de colectare a plantelor medicinale’’,
a declarat Ionel Todoran, administratorul Carpathian Herbs pentru Stiri Agricole.
Todoran a explicat motivul pentru care plantele sale sunt atat de apreciate de catre americani si a precizat modul in care ceaiurile Carpathian Herbs sunt procesate.
,,Procesarea plantelor (sortare, uscare, maruntire, ambalare) se face la Ibanesti, judetul Mures. Aici avem o fabricuta nou construita. (…) Noi uscam plantele in uscatorul din fabrica de la Ibanesti. Uscam plantele artificial, la o anumita temperatura, astfel incat sa nu eliberam din plante uleiurile esentiale si pentru a pastra prospetimea plantelor. Procedeul de uscare dureaza 20 de ore in medie’’,
mai explica Todoran.
Dupa spusele antreprenorului, si perioada de la timpul culegerii si pana la ambalare este extrem de importanta, pentru o calitate optima a produsului. ,,Toate plantele colectate de noi sunt ambalate final in maximum 48 de ore, pentru a pastra prospetimea. De la colectare pana la produsul finit nu trebuie sa treaca mai mult de 48 de ore. Asta garanteaza calitatea impusa de noi’’, precizeaza afaceristul.
Dupa cum ne-am fi asteptat, cea mai mare piata de desfacere pentru produsele Carpathian Herbs ar fi trebuit sa fie tot Romania, insa in realitate acest lucru nu se intampla. Tehnicile de procesare extrem de costisitoare si costurile de productie mari ii impiedica pe cei de la Carpathian Herbs sa-si comercializeze produsele direct in Romania, si deocamdata, toate ceaiurile produse de acestia sunt exportate in America.
,,Ceaiurile pleaca la export numai in America insa noi suntem deschisi la colaborari si cu partea de Europa. In tara nu putem sa comercializam ceaiurile din pacate pentru ca suntem deschisi spre o nisa de piata care inseamna ceai medicinal, organic din flora spontana, standard Pharmacopoeia. In nisa aceasta, costurile de productie, procesare si cele de vanzare sunt destul de mari’’,
declara procesatorul.
In prezent, compania Carpathian Herbs cauta colaboratori pe termen lung si formarea de centre de colectare pentru plante medicinale din flora spontana. Persoanele interesate pot afla mai multe informatii la numarul de telefon 0727.116.602 sau pe adresa de e-mail ionel@carpathianherbs.com.
Citeste mai mult Stiri Agricole
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.