Într-o declarație politică, deputatul de Mureș Dumitrița Gliga a amintit de Ordonanța de Urgență nr.10 a Guvernului privind acordarea unui sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, ale cărăr activitate a fost afectată de pandemie. ”Prin acest act normativ care modifică un alt act normativ cu măsuri similare de sprijin, se propunea ca activitatea HORECA să își poată menține și relua activitatea (…) Scopul măsurilor de sprijin este să asigure continuitatea activității operatorilor economici din sectorul turistic, structuri de cazare, structuri de alimentație, agenții de turism, grav afectați de impactul economic al epidemiei de coronavirus prin îmbunătățirea accesului la lichidități, pentru a-i ajuta să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă”.
Promisiunea în 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței ar fi trebuit ssă fie urmată de procedura de implementare a schemei de ajutor. ” 60 de zile au devenit 102 zile și între timp ordonanța de urgență a fost și aprobată prin lege la sfârșitul lunii mai și își așteaptă decretul de promulgare, iar domeniul HORECA a supraviețuit tot prin forțele proprii… cei care au reușit! … cei care au reușit să păstreze locurile de muncă ale angajaților și să le ofere în continuare pâinea pe masă trebuie să plătească impozite. Dări la stat. Pentru ei o zi de neplată peste termenele guvernului, costă! Ei nu își permit să stea 102 zile peste un termen, pentru că există penalități. În schimb Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu are nici o sancțiune pentru că amăgește mii de antreprenori. Unde este dreptatea?!”- se întreabî Dumitrița Gliga.
Industria HOIRECA riscă să intre în faliment, ”iar principalul responsabil este Ministerul Economiei, care a fost total incapabil să ajute o industrie, intrată în colaps tocmai din cauza restricțiilor impuse de executiv.”, a subliniat deputatul de Mureș în declarația sa politică.