Punctul.ro a deschis o nouă rubrică și vă prezintă „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, punctul.ro vi le pune pe tavă și nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge.
Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege la noi pe site cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.
Și pentru că e vineri ….
Bicicliștilor mureșeni li se pregătește o surpriză!
Pro Biciclo Urbo, Critical Mass și Fundația Comunitară Mureș organizează patru evenimente interesante pentru bicicliștii mureșeni, cu scopul de ajutorare a comunității: Breakfast 4 Bikers –> Pedalează pentru GRĂDINIȚE –> Pedalează pentru un scop bun –> Critical Mass Junior –> Critical Mass (Marșul bicicliștilor). Ziua a patra a Breakfast 4 Bikers (Mic dejun pentru bicicliști) – o cafea și un croissant pentru cei care merg cu bicicleta la muncă – are loc în 13.04.2018, P-ța Matei Corvin – Cocoșul de Aur.
Concurs de orientare turistică
Casa de Cultură a Studenţilor Tîrgu Mureş, organizează în data de 13 aprilie 2018 „Concurs de Orientare Turistică”. Activitatea se află la cea de-a VIII-a ediție și se va desfășura în localitatea Ibănești, jud. Mureș, pe Platoul Fâncel. Proba de concurs constă în parcurgerea unui traseu marcat, dintr-o zonă împădurită. Concurenţii vor primi din partea organizatorilor, hărţi pentru orientare cu zona traseului de concurs. Traseul marcat va avea un număr fix de posturi, care sunt obligatorii de atins. Departajarea concurenţilor se va face în funcţie de numărul de posturi descoperite şi a timpului obţinut. Concurenții vor beneficia de instructaj de specialitate, înainte de începerea concursului. Premiile oferite constau în diverse obiecte și articole sportive. Înscrierile se pot face la sediul C.C.S. Mureș din str. Nicolae Grigorescu nr. 19 sau ONLINE pe site-ul www.ccsmures.ro și pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților Tg. Mureș, până în data de 10 aprilie 2018, participarea fiind limitată la 50 de locuri. Plecarea va avea loc vineri 13 aprilie, ora 800, din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Tîrgu Mureș. Evenimentul se adresează studenţilor, tinerilor şi elevilor. Costurile pentru masă și transport vor fi suportate de către organizatori. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0265-216066 sau prin e-mail la adresa ccs.targumures@mts.ro cu subiectul „Orientare Turistică”.
Seară de poveste
Vineri, 13 aprilie, între orele 18 și 19, la Biblioteca Județeană Mureș. Organizatorii precizează: Continuăm călătoriile în lumea magică a poveștilor…să citim, să desenăm, să dăm frău liber imaginației, să călătorim în lumi pline de magie și să visăm frumos, cu ochii deschiși pe aripi de poveste.
Zilele clientului Materom
13 aprilie, la Materom, de la 10 la 16. Expoziția de piese și accesorii auto, Zilele Clientului Materom, este evenimentul anual când aducem la Tîrgu Mureș cei mai importanți producători din industria automotive, alături de clienții și partenerii noștri. Evenimentul Zilele Clientului Materom 2018 are o însemnatate specială. Sărbătorim 20 de ani de MATEROM! Această ediție aniversară este un moment important, care merită să fie sărbătorit împreună cu voi.
TREI SURORI de A. P. Cehov, la Sala Mică
Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului TREI SURORI de A. P. Cehov în regia lui Harsányi Zsolt, reprezentație ce va avea loc sâmbătă 14 aprilie 2018, de la ora 19:30, la Sala Mică.
Festival folcloric de obiceiuri populare „NESTEMATE MUREŞENE“
Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Primăria comunei Sîncraiu de Mureş și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș va organiza cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului folcloric de obiceiuri populare „NESTEMATE MUREŞENE“, manifestare cultural–artistică deosebită, dedicată atât formaţiilor artistice care au în repertoriul lor obiceiuri populare vechi, valorificate scenic, cât şi tarafurilor tradiţionale. Evenimentul va avea loc, duminică, 15 APRILIE 2018, la Căminul Cultural din Nazna, începând cu ora 1600. Programul artistic va fi susținut de grupuri folclorice, formații de dansuri populare și interpreți de muzică populară din județul Mureș și din județul Bistrița-Năsăud: 1. Grupul vocal „FLOARE MUREȘANĂ” a Școlii Gimnaziale Nazna, 2. Ansamblul de dansuri populare „MUGURELUL” din Sîncraiu de Mureş; 3. Ansamblul folcloric „COLIBIȚA ” din Bistrița Bârgăului, jud. BISTRIȚA-NĂSĂUD; 4.Ansamblul folcloric „CORONIȚA” din Solovăstru; 5. Grupul folcloric „IBĂȘTEANA” din Ibănești; 6. Grupul folcloric „TOACA-VĂII GURGHIULUI’’ din Toaca; 7. Grupul vocal „CUNUNIȚA” din Tîrgu Mures; 8. Grupul vocal „NAZNA” din loc. Nazna; 9. Interpreta de muzică populară ANCA MANOILĂ; 10. Interpreta de muzică populară ALEXANDRA TOGĂNEL
PEDALEAZĂ PENTRU GRĂDINIȚE – Creactivitate în trafic – Critical Mass Junior (2-14 ani ) – 15 aprilie 2018
În cadrul acestui eveniment se vor strânge fonduri din urma achiziționării a taloanelor de participare la TOMBOLA Juniori pentru 3 Grădinițe. Din sumele strânse se vor echipa cele 3 grădinițe cu 10 biciclete fără pedale, căști și conuri.
Program:
11.00 – Activități de educație rutieră pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani (jocuri/ concursuri) – Creativitate în trafic
14:00 – Junior Critical Mass – O tură pe bicicletă în centrul orașului cu micii bicicliști
14:15 – TOMBOLA JUNIORI – Tragere la sorți
PEDALEAZĂ PENTRU UN SCOP BUN (15.04.2018):
Este un eveniment de strângere de fonduri pentru 2 cauze, iar participanții cu taxele de participare pot să susțină una dintre ele:
Echiparea Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” cu biciclete, căști și conuri.
Achiziționarea unui dispozitiv de măsurare a traficului bicicliștilor și pietonilor.
Program:
12:00 – 14.30 – Înscrieri/ ridicarea pachetelor de participare
12:30 – 15:00 – Vizitarea punctelor de control și adunarea ștampilelor pentru validarea taloanelor
15:30 – Tombolă Pedalează
MARȘUL BICICLIȘTILOR – Critical Mass – peste 14 ani (15.04.2018)
15.00 – Întâlnire participanți
15.30 – TOMBOLA pedalează
16.00 – Pornire
Traseul:
Pornire: P-ta Victoriei – B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul Pandurilor – str. Predeal – str. Gheorghe Doja – P-ta Victoriei – P-ta Trandafirilor – str. Revoluției – str. 22 Decembrie 1989 – str. Luceafărului – str. Păcii – str. Luntrașilor – str. Plutelor. Sosire: Farmacia de Bere
Programul lunii aprilie la Teatrul Ariel
Duminică, 15 aprilie, de la ora 11, la sediu, Elefănţelul curios
Miercuri, 18 aprilie, de la ora 17, în Sala Studio, Forum Teatral
Joi, 19 aprilie, de la orele 9,30 şi 11, Jack şi vrejul de fasole
Joi, 19 aprilie, de la ora 17, în Sala Studio, Forum Teatral
Vineri, 20 aprilie, de la orele 9,30 şi 11, la sediu, Aventurile lui Pinocchio
Luni, 23 aprilie, de la orele 9,30 şi 11 la sediu, Jack şi vrejul de fasole
Marţi, 24 aprilie, de la orele 9,30 şi 11 la sediu, Jack şi vrejul de fasole
Miercuri, 25 aprilie, de la orele 9,30 şi 11 la sediu, Jack şi vrejul de fasole
Joi, 26 aprilie, de la orele 9,30 şi 11 la sediu, Jack şi vrejul de fasole
Vineri, 27 aprilie, de la orele 9,30 şi 11 la sediu, Jack şi vrejul de fasole
Duminică, 29 aprilie, de la ora 11, la sediu, Jack şi vrejul de fasole Premieră
Steaua fără nume
Teatrul Național Tîrgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”, 17 aprilie, de la ora 19.
JCI EduClub – Inițiere în citire rapidă cu Diana Șugar
Vă invităm la cea de-a 3-a ediție a întâlnirilor EduClub, în data de 18 aprilie de la ora 18.30 la InnoWork (str. Tamás Ernő nr 1.)
Diana Şugar de la Di-Academy ne va tine un Atelier de inițiere în citire rapidă. Diana este coach de învățare eficientă, pasionată de domeniul educației non-formale, este într-o permanentă căutare de tehnici și metode de învățare, prin intermediul cărora să insufle tinerilor ideea de lifelong learning.
Di-Academy oferă metode și instrumente de invățare, de organizare a informației și de dezvoltare cognitivă, menite să vină în sprijinul celor interesați. Modulele de citire eficientă includ exerciții și antrenamente prin care sunt înlăturate acele deprinderi și obișnuințe care încetinesc viteza de citire și stingheresc citirea conștientă. Din acest motiv, citirea eficientă mai poate fi denumită citire rapidă sau citire conștientă.
„A învăța cum să înveți este cea mai importantă deprindere din viață”, Tony Buzan.
Intrarea este GRATUITĂ!!
Expo Gastro pan
A X-a expoziție internațională de soluții și tehnologii pentru domeniile: panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, morărit, cafea, gastronomie și HoReCa. Data: 19-22 aprilie 2018; Locația: România, Târgu Mureş; Program de vizitare: între orele 10.00-18.00; Contact: 0733-313 043
Operațiunea 1000 de mămici libere la Târgu Mureș
19 Aprilie între 18:00 – 20:00, la Restaurantul Dona, Piața Trandafirilor Nr. 43.
Proiectul menit să ajute cât mai multe mămici să devină libere, a depășit obiectivul 1000, și asta ne face să prindem curaj!
Cine suntem noi: mămici partenere Forever Living Products, lider mondial în piața de Aloe Vera, prezenți în 153 de țări.
Ce facem noi: învățăm susținut să devenim antreprenori de top, în cadrul acestei companii, prin leadership și dezvoltare personală!
Ce căutăm: mămici determinate, dispuse să învețe, cărora le place competitivitatea, spiritul de echipă, antreprenoriatul, ideea de a lucra de acasă și care își doresc să aibă o cariera de succes, dar să poată fii și mămici!
Ce v-am pregătit:
Cristina Teodora Sorlea (invitat special – trainer certificat JMT ), fosta profesoară de limba română, mămică a doi băieți adolescenți, vine să ne împărtășească provocarea tranziției de la angajat la antreprenor și ce a însemnat pentru ea ca mamă acest lucru.
Monica Dălălău, gazda evenimentului nostru, mămica unei fetițe de 1 an, care face primii pași în antreprenoriat împreuna cu Forever, ne promite o atmosferă de neuitat!
Agnes Petho, Doran Romina și Georgiana Stroe, co-fondatoarele proiectului Operațiunea 1000 de Mămici Libere, vin să ne împărtășească cum au reușit să facă în acest parteneriat performanță, cum îmbină meseria de mamă cu cea de antreprenor, ce înseamnă pentru ele să fii plătită la nivel de Uniune Europeană, să ai o mașină plătită de companie, să fii calificată la bonusuri globale și călătorii internaționale și naționale plătite de companie, și cel mai important, ce înseamnă să fii mămică Forever!
Daca ți-am stârnit curiozitatea, rezervă-ți un loc acum!
Atelierul Eco – Ziua Pământului
„Planeta este casa noastră. Dacă distrugem planeta, nu mai avem casă, aşa că planeta are o importanţă vitală.”
Pe data de 23 Aprilie 2018, începând cu orele 18:30 vă așteptăm la Biblioteca Județeană Mureș – Secția copii, la un nou Atelier Eco, unde vom celebra Ziua Pământului care este pe 22 Aprilie.
Vă așteptăm, la un atelier de creație din materiale reciclabile care are ca bază in această ediție PET-ul ca bază a lucrărilor noastre.
Cu mic, cu mare, haideți să ne punem imaginația la lucru, să creem o artă din produse reciclabile, astfel contribuind cu puțin la salvarea mediului înconjurător.
Abordări nutriționale actuale în alergiile și intoleranțele alimentare
Asociația Română de Nutriție și Dietetică (ARoND) în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, vă aduce în atenție A 5-a Conferința Națională de Nutriție și Dietetică “Abordări nutriționale actuale în alergiile și intoleranțele alimentare”.
Data: 4-5 mai 2018
Locație: Amfiteatrul 1, SCJU Tîrgu Mureș.
Susținerea prezentărilor și atelierelor de lucru va fi asigurată prin participarea unui lector din afara țării (SUA – Universitatea din Chicago), 10 lectori invitați de la alte universități și centre de specialitate din țară și din partea UMF Tîrgu Mureș, fiind estimat un număr de aproximativ 200 de participanți. Participanții vor fi dieteticieni, medici de familie, medici specialiști, profesori, biologi, chimisti, precum și tineri rezidenți, studenți de la specializări medicale: Nutriție și Dietetică, Medicină, Asistență Medicală Generală, Farmacie și Sport.
În concluzie, această conferință va avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor și aplicațiilor practice comunitare ale nutriționiștilor și dieteticienilor din țară (alături de alte profesii și specializări medicale) din prisma rolului preventiv și/sau terapeutic.
Rezumatele lucrărilor vor fi publicate în Supliment Revista Acta Medica Marisiensis.
Participanții pot opta pentru susținerea rezumatelor în plenul conferinței.
Termenul limită de înscriere al Rezumatelor: 22 aprilie 2018
Taxe de participare:
Pentru toate categoriile (studenți, rezidenți, medici etc.): 50 lei
Taxa de participare se achită la fața locului, în ziua conferinței.
Inscrierea online este obligatorie.
Mureș Half Marathon 2018
În data de 6 mai, de la ora 9, în Tîrgu Mureș se va desfășura Mureș Half Marathon, ediția 2018.
Târgul Cetății
În perioada 18-20 mai se va desfășura Târgul Cetății, eveniment are rolul de a sprijini producătorii locali și de a încuraja consumul de produse locale sănătoase. Vor fi prezenți producători locali din județul Mureș, dar și din județele învecinate care vor comercializa alimente de cea mai bună calitate, la prețuri de producător.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.