Simplu și de foarte mare efect, familia Roșca a reușit să transforme un recipient consacrat pentru licoarea zeilor, într-un dormitor absolut extraordinar unde timpul trece pe nesimțite și somnul dulce te face să visezi la boabe de tămâioasă.
La Butoaie este un loc deosebit, cu gazde primitoare și glumețe. Un loc atât de interesant încât a fost inclus pe lista obiectivelor turistice buzoiene, doar pentru vizitare. În perioada caldă amatorii de inedit se pot caza într-unul dintre cele șase butoaie imense (zece metri cubi fiecare), special amenajate în acest scop. Se doarme tare bine, încă nu știm sigur de ce.
Butoaiele pentru cazare sunt atracția locației și a zonei, acestea fiind utilate cu toate cele necesare pentru un somn odihnitor, așternuturi din damasc, saltele mai mult decât confortabile și un radiator pentru perioadele de primăvară sau de toamnă. De menționat este faptul că butoaiele nu sunt utilizabile pe perioada iernii datorită temperaturii foarte scăzute de afară.
Preturi pornind de la 55 ron / noapte butoiul pentru doua persoane, fara mic dejun (costa 10 ron / persoana, se achita numai daca-l doriti). Mesele se pot asigura de catre d-na Rosca, insa depinde de numarul de persoane; trebuie sa anuntati ca doriti si masa in momentul in care faceti rezervarea. Exista suficiente locuri de parcare. Toate detaliile despre cazare le gasiti AICI
Cei ce doresc, pot aprofunda puțin, în cramă, degustând cele șapte – opt soiuri de vin produse aici.
Localitate care mustește de istorie, dar și de vin, Pietroasele este situată pe partea sudică a dealului Istrița, cel mai fălos din zona Dealu Mare. Găsim aici vestigii din antichitate, oameni primitori, dar și podgorii întinse și crame bine garnisite cu vinuri care mai de care mai premiate.
Prima impresie pe care o ai atunci când ajungi în comuna Pietroasele, judetul Buzau este că te afli în Sicilia sau în Franţa. De-o parte şi de alta a şoselei vezi numai coline ruginii trasate cu o perfecţiune geometrică de butucii de viţă-de-vie cu struguri mari şi pârguiţi de soare. Sătenii se laudă cu pământul din zonă care conţine calcar şi „acumulează multă căldură pe care o emană noaptea, favorizând coacerea strugurilor“.