Cristina Moldovan, un designer florist în vârstă de 44 de ani care s-a mutat din București în Brașov acum 11 ani, a pus la punct un proiect unic prin care readuce viața în locurile uitate de politicieni și de cei care ar putea pune măcar o bârnă să nu pice șandramaua. Cristina readuce în atenția administrațiilor castele și cetăți care merită o nouă șansă.
Alături de ea este o echipă formată din zeci de voluntari care, cu ajutorul florilor, recreează o zi din gloria și renumele câștigate în urmă cu ani mulți. Combină vechiul cu noul, trecutul cu prezentul, ruinele și speranțele. Amestecă arta cu dragostea pentru monumentele uitate, iar rezultatul este spectaculos.
Proiectul „Flori la Castel” este un basm floristic. Este, prin metaforă, prin istorie și prin frumos, invitația de a iubi România și de a ajuta la salvarea ei. Este proiectul meu de suflet prin care îmi iubesc țara și o îmbrac în flori! Este, totodată, o modalitate inedită de promovare turistică, artistică și culturală a României – un proiect manifest. Între iunie 2020 – decembrie 2021 am făcut șase episoade dedicate castelelor: Ugron (Mureș), Colț (Hațeg), Radak-Pekri (Mureș), Pokol (Maramureș), Ghika-Dofteana (Bacău), Poienari (Argeș) și Târgoviște (Dâmbovița). Toate aceste obiective sunt prezentate în scurtmetraje artistice care spun fie istoria, fie legenda acelor castele. Le îmbrăcăm în flori și în emoție pură pentru a dărâma zidurile indiferenței și pentru un altfel de strigăt de ajutor. a declarat Cristina Moldovan.
Interviul complet pe vice.com