Perioada 7 – 10 noiembrie, marchează Zilele Ariel – Teatrul pentru copii și tineret din Tg-Mureș, excelent manageriat de profesorul, regizorul și directorul teatrului GABRIEL CADARIU.Foarte multe manifestări artistice, mulți invitați ,expoziții, concerte, spectacole de teatru, întâlniri, gânduri și amintiri depănate,vise și planuri, strategii pentru viitor….una peste alta, un eveniment ,,brand Ariel,,, sub tutela Consiliului Județean Mureș și binecuvantarea ,,zânei melopeelor și doamnei cucurbitaceelor,,!
Deschiderea a aparținut formației muzical-instrumentale KUSH-KUSH World Music Band , coordonata de compozitorul Zeno Apostolache, printr-un concert al formației, desfășurat în seara zilei de joi-7 nov. de la ora 19,00 în sala mare a teatrului. Membrii formației: Apostolache Kiss Andrea – solista trupei, Dancu Ciprian-clarinet, Zonda Attila-bas acustic, Gombocz Avar- tobe & percuție și Apostolache Zeno-acordeon, au propus invitaților lor o incursiune,,sens frontiere , pe aripile muzicii,, prin zona balcanică a creației muzicale. Am ascultat prelucrari ale muzicii din Romnia, Macedonia, Turcia, Bulgaria, Serbia,Ungaria și folclor autentic țigănesc și evreiesc. Feher Csoaba a scris versurile pentru ,,Kurjongatos,, în timp ce Andrea a interpretat ,,live,, acest potpuriu de cântece, îmbrcăcându-le în gingășia și acuratețea vocii sale, oferindu-le finețea mătăsii și parfumul de razachie al toamnei mureșene, în cadrul Zilelor Ariel. A urmat, a doua zi, vernisajul expoziției- document ,,Teatrul Șesan-membru fondator UNIMA,, realizată și prezentată de impresarul Teatrului ,,Puck,, din Cluj-Napoca : Lucian Boldor – Șean, prezentând documente, păpuși și crâmpeie din temelia, spiritul și autenticul românesc al acelora care au pus bazele UNIMA din România.
Momentul de vârf al celei de a doua zi a Arielului, a aparținut actorului și creatorului de teatru Toma Hogea, din Iași, care și-a exprimat imensa bucurie, în calitate de autor, prilejuită de apariția ultimelor trei volume, din cele cinci, ale originalului proiect,,Despre arta păpușarilor români- Dialoguri cu maeștri scenei,,. Toma Hogea este doctor în artele spectacolului, titlu obținut în anul 2006, prin teza de doctorat,,Arta actorului în teatrul pentru copii,,. Cele cinci volume reprezinta ,,tinerețea fără bătrânețe și a vieții fără de moarte,, a maeștrilor scenei artei teatrului de animație din România.
ARIEL , VIVAT, CRESCAT, FLORIAT !
Rudy Moca