Trei doamne de succes, trei modele de viață

Trei doamne de succes, trei modele de viață

Da, acasă și la serviciu, femeile sunt mereu în prima linie a activităților, mereu preocupate să depășească obstacolul care urmează, încrezătoare în forța lor lăuntrică și în menirea pe care și-au asumat-o, aceea de a ocroti copiii și pe noi, bărbații, cei care încă mai păstrăm un misoginism latent și o falsă pudoare de a recunoaște întotdeauna calitățile și meritele femeilor de lângă noi. În pagina aceasta încercăm, cu modestie, să aducem un omagiu tuturor doamnelor și domnișoarelor care, într-un fel sau altul, ne influențează viața.

Jurista Eugenia Giurgea

DSC05276S-a născut în Luduș, într-o zi frumoasă de martie (La mulți ani, doamnă!) într-o vrednică familie de ludușeni. În mod firesc a urmat cursurile preuniversitare în oraș, după care a urmat saltul cel mare, la Cluj-Napoca. Acolo, a urmat cursurile Facultății de drept de la Universitatea Babeș-Bolyai și în final a devenit jurist, o profesiune pe care a îndrăgit-o și a dorit-o încă de pe băncile liceului. Până în anul 2000 a profesat în funcția de consilier juridic la SC SECOM SA Luduș, după care a urmat un transfer în aceeași funcție la Primăria orașului Luduș. În anul 2008 a participat la concursul organizat pentru ocuparea funcției de secretar al orașului, post pe care l-a câștigat și în care activează și în prezent.

La primărie avizează tot ceea ce înseamnă acte administrative. Participă la pregătirea materialelor supuse aprobării Consiliului Local, contrasemnează hotărârile CL pentru legalitate și verifică dispozițiile emise de Primărie. În calitate de secretar a Comisiei locale de fond funciar, în aceste zile participă la inventarierea terenurilor agricole conform Legii 165/2013 și își dorește, la fel cum îi dorim și noi, să fie sănătoasă pentru a-și face datoria față de familie și societate.

Judecătoarea Anamaria Hambețiu

Judecătoarea Anamaria HambețiuS-a născut la Brașov într-o familie de cadre didactice și, în mod firesc a urmat Liceul pedagogic și a devenit învățătoare și din acea perioadă agreează tot ceea ce înseamnă activitățile cu copiii. Totuși, a absolvit cursurile facultății de drept în cadrul Universității Europene ,,Iosif Constantin Drăgan” în promoția anului 1995, cu licența luată un an mai târziu. În decembrie 1996 a intrat în sistemul judiciar ca judecător, fiind numită prin Ordinul Ministerului Justiției din acel moment. Și-a început activitatea în magistratură în cadrul Curții de Apel Brașov unde s-a pregătit în stagiul profesional, doi ani a activat la Judecătoria Zărnești, iar după aceea, după fericitul eveniment al căsătoriei cu Florin a venit la Luduș unde, în anul 1998 s-a înființat Judecătoria. În urmă cu doi ani a susținut un concurs examen pentru ocuparea funcției de Președinte a instanței ludușene pe care l-a câștigat și unde a reușit să claseze Judecătoria Luduș pe locul III, național, în ceea ce privește operativitatea soluționării cauzelor. În această perioadă și-a definitivat și studiile de master în științe aprofundate penale, materia penală fiind una dintre preferințele profesionale. La capitolul proiecte, Anamaria Hambețiu probabil va accede la un nou mandat, pentru că mai are multe de făcut, iar în plan personal dorește să-și vadă copiii mari și sănătoși pentru că aceștia au reînvățat-o că fără cultură nu avem identitate.

Profesoara Cristina Cârcoană

carcoanaS-a născut la Tîrgu-Mureș, dar a copilărit la Gheja, acolo unde s-au stabilit părinții săi. Traseul școlar a cuprins Gheja-Luduș și în final Cluj-Napoca, adică Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de chimie fizică pe care a absolvit-o în anul 1991. Primul loc de muncă a fost Liceul Energetic Iernut, apoi la Școala generală Hădăreni și din 1993 până în prezent la Școala Gimnazială nr. 1 Luduș. Au urmat cursuri de perfecționare, completări de studii postuniversitare în scopul perfecționării și pentru o mai bună acumulare a cunoștințelor necesare pentru activitatea la catedră. Se simte legată afectiv de această școală pentru că aici a reușit cele mai bune rezultate cu copiii în activitatea profesională. Din anul 2000 în familia Cârcoană a apărut unicul fiu, elev al școlii în care are posibilitatea să practice la nivel de performanță tenisul de câmp și baschetul, fiind în vederile celor de la Universitatea Mobitelco Cluj-Napoca. În acest an obiectivul principal al directoarei este să înlocuiască din fondurile școlii gardul împrejmuitor vechi de câteva decenii, iar proiectul din viața personală este propriul fiu pe care dorește să îl crească în așa fel încât acesta să devină un tânăr instruit, educat și cu bune performanțe sportive.
Acestea sunt trei doamne ale Ludușului, trei doamne de succes, trei modele de viață.

Ioan A. Borgovan

Lasă un răspuns