Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că susţine menţinerea în funcţiune a Judecătoriei Târnăveni, deoarece desfiinţarea acesteia ar avea consecinţe negative inclusiv asupra actului de justiţie. ‘Desfiinţarea Judecătoriei va avea consecinţe negative şi asupra actului de justiţie, ţinând cont de faptul că termenele la instanţa din Târnăveni nu depăşesc 90 de zile, faţă de aproximativ 180 de zile la alte instanţe mureşene. Desfiinţarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni va determina tergiversarea soluţionării dosarelor penale, generând o comunicare îngreunată între Poliţie şi Parchet, precum şi cheltuieli suplimentare pentru Poliţia municipiului Târnăveni’, a arătat Ciprian Dobre.
Acesta a spus că, pe lângă acest aspect, renunţarea la această Judecătorie ar implica şi aspecte sociale, dar şi profesionale în vederea bunei exercitări a actului de justiţie. ‘Argumentul social este, de asemenea, deosebit de important în evaluarea impactului pe care desfiinţarea Judecătoriei l-ar avea asupra Târnăveniului. La Judecătoria şi la Parchetul din Târnăveni îşi desfăşoară activitatea 42 de persoane, un număr important, având în vedere specificul economico-social al zonei. În plus, desfiinţarea instanţei din Târnăveni va avea un impact negativ şi asupra justiţiabililor din zonă, ţinând cont de costurile importante ale deplasării cetăţenilor din raza de competenţă a Judecătoriei, în care intră atât municipiul Târnăveni, cât şi 9 comune şi 30 de sate aparţinătoare’, a afirmat Dobre.
Acesta a mai arătat că Judecătoria Târnăveni funcţionează din 1995 într-un imobil de stat, care nu face obiectul unor cereri de revendicare.
Desfiinţarea Judecătoriei Târnăveni este prevăzută de proiectul de lege aflat în dezbatere publică, care vizează şi alte judecătorii care au înregistrat constant un volum scăzut de activitate, sub media la nivel naţional.
AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.