Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni i-a fost alocat în acest an aproape 1 milion de euro pentru a rezolva problema canalizării, care, potrivit managerului Zsuzsanna Megheșan, “nu mai rezistă”, fiind oricum subdimensionat, astfel că la secția de Psihiatrie de la subsol există serviciu de permanență, care urmărește să nu se inunde, pentru că apoi refulează.
Potrivit managerului spitalului, la unitatea spitalicească din Târnăveni, cu 560 de paturi, sistemul de canalizare nu a beneficiat de lucrări de reabilitare în ultimii 100 de ani, de când există.
“Ni s-a aprobat o sumă de 4,6 milioane de lei pentru sistemul de canalizare, vom porni în perioada următoare procedura de licitație. Nu mai rezistă sistemul de canalizare, la subsol, la Psihiatrie – unde avem 320 de pacienți, din care 220 trăiesc acolo, unii și de 40-50 de ani stau acolo – e subdimensionat, nu reușește să se deverseze, refulează. Avem serviciu de permanență, care urmărește să nu inunde subsolul. Spitalul are peste 100 de ani, iar la canalizare nu s-a făcut nimic niciodată. Avem nevoie de canalizare separată pentru apă pluvială, menajeră, fără, nu mai putem funcționa. De 2 ani tot spun, avem nevoie de autorizație de mediu, pentru că cea veche expiră în septembrie 2019. Suntem cam pe ultima sută de metri. Am vorbit cu cei de la Mediu, să ne dea o prelungire, dacă nu reușim să fim gata cu lucrarea până în septembrie, gândiți-vă că 45 de zile trebuie să stea pe licitație, după ce pornim procedura”, a declarat Zsuzsanna Megheșan.
Ea a precizat că spitalul din Târnăveni are contract cu o firmă de specialitate pentru deșeurile medicale periculoase, astfel că pe această temă nu întâmpină probleme.
“N-am avut probleme cu deșeurile menajere sau cele periculoase. Avem contract cu o firmă de specialitate, care le colectează, deci noi le predăm la această firmă. Pe partea de deșeuri, dezinfectanți, partea de asepsie nu avem probleme”, a precizat managerul Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.