Câteodată, timpul liber te ia „prin surprindere”. Ai vrea să faci ceva distractiv sau folositor, dar pur și simplu nu știi ce. În această situație, poate fi util să pui pe hârtie activitățile interesante, pentru ca apoi să alegi una sunt mai multe dintre ele.
Iată 20 de sugestii pentru o asemenea listă:
1. Învață o limbă nouă
Învățarea unei limbi străine este un antrenament foarte bun pentru creier. Limba este reperul identitar de bază al unei națiuni. Dacă vrei să înțelegi un popor, este necesar să vorbești ca el.
2. Uită-te la o comedie
Râsul este un remediu universal pentru orice problemă. Caută pe internet bancuri și râzi cu poftă câteva minute. Dacă ai ore la dispoziție, vezi un film sau un serial de comedie. Poți revedea ceva ce ți-a plăcut în trecut, sau poți da o șansă unui titlu nou.
3. Pictează
Dacă nu știi ce să faci, mergi la cea mai apropiată librărie și cumpără coli de desen, pensulă și culori. Pictează ce vezi în fața ochilor. De exemplu, un platou cu fructe, sau un copac. Și această activitate are efect terapeutic.
4. Scrie ceva
Și mai la îndemână este scrisul, pentru că oricine are în casă o hârtie și un pix. Scrie o scurtă poveste în care poți fi personaj principal. Ideal este să scrii de mână, dar e ok și pe PC sau pe laptop. Important e să îți exersezi spiritul creativ.
5. Implică-te în voluntariat
În fiecare anotimp există numeroase proiecte de voluntariat în care te poți implica. Vara, oamenii de bine se strâng pentru a curăța pădurile și porțiunile din vecinătatea râurilor, pe unde alții trec și lasă gunoaie.
6. Fă sport
Sportul este poate cel mai comun hobby. Este mult până începi, iar apoi abia vei aștepta să ieși din nou la alergat, la fotbal, la tenis etc. Mișcarea îți oferă energie și te ajută să gândești mai eficient.
7. Ascultă un podcast
În mediul online găsești minim un podcast, indiferent de sfera ta de interes. Persoanele publice sau creatorii de conținut, de care poate că nu ai auzit,au lucruri interesante de spus, care te pot inspira.
8. Gătește
Fie că ești „master chef”, fie că intri rar în bucătărie, gătitul este o activitate foarte relaxantă, atunci când nu lucrezi într-un restaurant, contracronometru. Alege o rețetă pe gustul tău, urmează cu atenție pașii indicați și savurează rezultatul.
9. Fă o plimbare virtuală
Intră într-o aplicație precum Google Street View și fă o plimbare virtuală pe străzile unui oraș pe care ți-ai dori să îl vizitezi și în realitate. Datorită tehnologiei, în ziua de azi putem ajunge oriunde fără să plecăm de acasă.
10. Gândește-te cum să economisești
Pune pe hârtie cheltuielile lunare și vezi dacă toate sunt absolut necesare. Vei observa că poți renunța la câteva, astfel încât să economisești bani pentru o vacanță în plus.
11. Joacă un joc video
Dacă vrei ceva mai multă adrenalină, poți încerca un joc video pe Mr Bit Casino sau pe altă platformă online. Intră în pielea unui antrenor de la Euro 2024 și joacă un manager de fotbal.
12. Fă o baie relaxantă
După o zi obositoare, o baie relaxantă îți poate da puterea să o iei de la capăt. Încearcă să nu te mai gândești la nimic, ci doar să te eliberezi de stresul care se tot acumulează.
13. Ascultă discursuri motivaționale
În timpul liber poți lucra la dezvoltarea personală. Avem șanse mai mari de reușită atunci când suntem determinați, iar determinarea ține de motivație. Ascultă discursuri motivaționale, pentru o mentalitate de învingător.
14. Meditează
Meditația este cea mai bună metodă pentru eliminarea sentimentului de anxietate. Nu ai nevoie decât de liniște. Închide ochii, respiră adânc și gândește-te doar la lucruri pozitive.
15. Vizitează un muzeu
Cultura generală trebuie îmbogățită constant, iar muzeele sunt izvoare de cunoștințe. Vezi ce locuri interesante găsești în orașul tău și mergi acolo când ai timp liber. Cele mai faimoase muzee din lume pot fi vizitate și virtual.
16. Citește curiozități
În aceeași ordine de idei, vei avea mai multe subiecte de discuție cu prietenii dacă vei dedica timp lecturării unor curiozități din diverse domenii. Există cărți speciale în care sunt strânse astfel de informații, dar găsești curiozități și pe internet.
17. Ieși cu bicicleta
O altă idee pentru petrecerea timpului liber este o plimbare cu bicicleta. Cei mai mulți preferă să pedaleze pe aleile parcului, dar sunt și cutezători care se încumetă la un drum între două orașe.
18. Rezolvă cuvinte încrucișate
Rezolvarea cuvintelor încrucișate este benefică pentru gândire. În același timp, te ajută să îți îmbogățești lexicul. În cazul în care careul are un grad de dificultate ridicat, poți face această activitate în echipă.
19.Reia legături pierdute
Profită de unul dintre beneficiile principale ale rețelelor de socializare și caută-ți foștii colegi de școală sau de facultate. Reia legătura cu ei și stabiliți o întâlnire, în amintirea vremurilor de altădată.
20. Fixează obiective de viitor
Primul pas în îndeplinirea unui obiectiv este să îl fixezi. Ia-ți timp și gândește-te unde te afli în acest moment și unde ți-ai dori să ajungi. Când știi clar ce vrei, identifică mijloacele prin care poți atinge obiectivul. Treci de la plan la fapte.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.