4 rețete de mici moi și suculenți cu sau fără bicarbonat de sodiu 
4 rețete de mici moi și suculenți cu sau fără bicarbonat de sodiu 

4 rețete de mici moi și suculenți cu sau fără bicarbonat de sodiu 

Ziua de 1 Mai nu este completă fără grătarul tradițional românesc, iar piesa de rezistență o reprezintă, fără îndoială, micii. Indiferent dacă ești fanul rețetei clasice sau vrei să încerci variante mai aromate, există câte o rețetă pentru fiecare gust. Mai jos găsești patru variante delicioase de mici, de la rețeta autentică românească, la una picantă până la o versiune cu ierburi și usturoi copt și una fără bicarbonat de sodiu.

4 rețete de mici fragezi și suculenți

Rețeta clasică de mici

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită slabă, tocată
  • 500 g carne de porc tocată, cu grăsime
  • 3 pahare de supă concentrată de oase (vită sau porc) – se poate înlocui cu apă rece
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură (rasă) de cimbru uscat
  • 1 lingură (rasă) de ienibahar măcinat
  • 1 lingură (rasă) de bicarbonat de sodiu stins în 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 1 lingură (rasă) de sare
  • 1 linguriță (rasă) de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de ulei

Mod de preparare

Potrivit Grill Expert, Într-un bol încăpător amestecă cele două tipuri de carne – vita slabă și porcul cu grăsime – pentru a obține o textură echilibrată și suculentă. Curăță usturoiul și pisează-l bine, adaugă-l peste carne, urmat de condimente: cimbru, ienibahar, sare și piper.

Toarnă treptat supa (sau apa rece) și frământă energic compoziția. Pe măsură ce adaugi lichidul, amestecul de carne va începe să capete o consistență lipicioasă și omogenă, semn că proteinele se leagă între ele. Frământarea intensă este secretul pentru textura finală a micilor.

Citeste articolul complet pe G4food.ro