Ziua de 1 Mai nu este completă fără grătarul tradițional românesc, iar piesa de rezistență o reprezintă, fără îndoială, micii. Indiferent dacă ești fanul rețetei clasice sau vrei să încerci variante mai aromate, există câte o rețetă pentru fiecare gust. Mai jos găsești patru variante delicioase de mici, de la rețeta autentică românească, la una picantă până la o versiune cu ierburi și usturoi copt și una fără bicarbonat de sodiu.
4 rețete de mici fragezi și suculenți
Rețeta clasică de mici
Ingrediente:
- 500 g carne de vită slabă, tocată
- 500 g carne de porc tocată, cu grăsime
- 3 pahare de supă concentrată de oase (vită sau porc) – se poate înlocui cu apă rece
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură (rasă) de cimbru uscat
- 1 lingură (rasă) de ienibahar măcinat
- 1 lingură (rasă) de bicarbonat de sodiu stins în 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- 1 lingură (rasă) de sare
- 1 linguriță (rasă) de piper negru măcinat
- 1 linguriță de ulei
Mod de preparare
Potrivit Grill Expert, Într-un bol încăpător amestecă cele două tipuri de carne – vita slabă și porcul cu grăsime – pentru a obține o textură echilibrată și suculentă. Curăță usturoiul și pisează-l bine, adaugă-l peste carne, urmat de condimente: cimbru, ienibahar, sare și piper.
Toarnă treptat supa (sau apa rece) și frământă energic compoziția. Pe măsură ce adaugi lichidul, amestecul de carne va începe să capete o consistență lipicioasă și omogenă, semn că proteinele se leagă între ele. Frământarea intensă este secretul pentru textura finală a micilor.