Mama Natură ne oferă o sumedenie de povești pe care le putem trăi pe propria piele dacă hotărâm să o explorăm și să o privim cu alți ochi. Cui nu-i place să se piardă ore în șir într-un tărâm care pare rupt dintr-o altă lume, una magică?
România are o mulțime de obiective turistice care sunt considerate ca fiind cele mai frumoase locuri, unele chiar unice în lume. Ai nevoie doar de curiozitate și răbdare pentru a le descoperi. Prin urmare, dacă în perioada următoare ai în plan o vacanță prin țară, Travelminit ți-a pregătit câteva atracții turistice atipice.
Grădina Zmeilor, județul Sălaj
Este o rezervaţie naturală protejată, de tip geologic și peisagistic, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, care se află în județul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei Bălan. Legenda spune că aici era odinioară casa unor zmei care obișnuiau să răpească fetele oamenilor din satele apropiate. Într-o zi, unul dintre zmei a furat soarele de pe cer, dar un voinic din sat a decis să îl urmărească și să-l înfrunte. După ce l-a învins, tânărul curajos a găsit soarele și l-a aruncat spre cer, iar strălucirea lui i-a orbit pe ceilalți zmei. În același timp, fetele răpite au fost eliberate și au rostit o incantație prin care au transformat zmeii în stane de piatră
Grădina Zmeilor este unică în lume şi impresionează prin aspectul şi complexitatea formelor stâncilor care pot fi regăsite. Odată ajunși acolo, într-o singură zi se poate vizita atât Grădina Botanică din Jibou, cât şi Rezervaţia Naturală Grădina Zmeilor, ori poiana cu narcise de la Racâș-Hida şi Castrul Roman Porolissum, aflat la 15 kilometri de Zalău, în satul Moigrad Porolissum, din comuna Mirsid, județul Sălaj.
Râpa Roșie, județul Alba
Denumită popular şi „micul canion al României”, Râpa Roşie se află la 3 kilometri de oraşul Sebeş din judeţul Alba. Rezervația Râpa Roșie este o arie protejată de interes național ce cuprinde formațiuni specifice de eroziune și șiroire care dau peisajului un aspect impozant, precum și o floră particulară, cu multe elemente rare și endemice.
Descoperă și 5 cazări pe care să le încerci vara asta pe litoralul românesc
Sfinxul și Babele, județul Prahova
Sfinxul și Babele sunt două dintre cele mai importante obiective din Munții Bucegi și din România, cunoscute atât de turiștii români, cât și de cei peste hotare. Babele și Sfinxul sunt monumente ale naturii care s-au format în urma fenomenului de eroziune eoliană, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport și sedimentare a materialului rezultat. Cele două formațiuni naturale sunt înconjurate de legende care vorbesc despre transformarea Babei Dochia în stană de piatră sau chiar despre locuri de reculegere ale zeului dac Zamolxe.
„Babele” reprezintă și numele culmii muntoase aflate în partea central-nordică a masivului Bucegi, de pe care puteți pleca spre alte puncte de interes, cum sunt Vârful Omu (2505 m altitudine) sau Crucea Caraiman.
Lacul Albastru, Baia Sprie
Lacul Albastru este unicat în Europa datorită felului în care s-a format și datorită unei proprietăți pe care acesta o are și anume că-și schimbă culoarea în funcție de anotimp (poziția soarelui, temperatura apei). Primăvară, lacul are culoarea albastru deschis și albastru închis, vara are culoarea verde închis și uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde închis și, uneori, maro. De asemenea, este arie protejată de interes național, este situat pe teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie, la poalele Munților Gutâi. Format prin prăbușirea unei vechi galerii de mină, de pe filonul Domnișoara, în jurul anului 1920.
Lacurile glaciare, Retezat
Parcul Național Retezat reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații de drumeție din țară, iar pe potecile sale ai toate șansele să întâlnești turiști străini, căci faima lui a depășit de mult granițele țării.
Masivul Retezat este caracterizat de relieful glaciar unic în România, cu peste 20 de vârfuri mai mari de 2000 de metri, numeroase lacuri glaciare, printre care cel mai întins (Bucura) şi cel mai adânc (Zănoaga). La acestea se adaugă peste o treime din speciile de plante din România care se găsesc aici (1190), dintre care 90 nu mai pot fi văzute nicăieri altundeva în lume. Totodată, Retezatul reprezintă primul parc național din România fondat în 1935 de către Alexandru Borza și Emil Racoviță și are o rețea de peste 50 de trasee turistice.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Sursa foto: dreamtime.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.