Iată ce mi-aș dori să știu înainte de a porni în prima mea călătorie vegetariana:
- Faceți-vă cercetări, citiți studii de specialitate
A deveni vegetarian nu este ceva ce faci doar pentru că prietenii tăi o fac. Este o schimbare a stilului de viață care poate avea un efect major asupra corpului tău, în bine sau în rău… Faceți câteva cercetări pentru a afla în ce constă de viață fără carne și dacă va funcționa cel mai bine pentru dvs.
Există multe modalități de a fi vegetarian fără efectele secundare negative. Tipurile de vegetarianism includ următoarele forme:
Lacto-ovo-vegetarienii nu mănâncă carne roșie, pește sau păsări de curte, ci mănâncă lactate și ouă.
Lacto-vegetarienii mănâncă lactate, dar nu ouă.
Ovo-vegetarienii mănâncă ouă, dar nu lactate.
Veganii nu mănâncă carne roșie, păsări de curte, pește, ouă, lactate sau alte produse de origine animală, cum ar fi mierea și polenul
Unii specialiști includ, de asemenea, următoarele sub umbrela vegetariană:
Pescatarii mănâncă pește, dar nu carne roșie sau păsări de curte.
Flexitarienii au o dietă în mare parte pe bază de plante, dar uneori mănâncă carne roșie, carne de pasăre sau pește.
Toate aceste diete pot reducce anumite riscuri pentru sănătate atunci când sunt urmate corect.
BENEFICIILE DIETELOR VEGETARE
îmbunătățirea sănătății inimii
tensiune din sange scazuta
prevenirea diabetului de tip 2 și a altor boli cronice
Totuși, aceasta este o alegere la care trebuie să vă gândiți.
- Cunoaște-ți corpul
Chiar și după ce ați făcut diligența, este important să acordați atenție propriei experiențe. Ceea ce funcționează pentru altcineva s-ar putea să nu funcționeze la fel pentru dvs.
Din fericire, corpurile noastre au mecanisme care să ne ajute să înțelegem ce este mai bine. Dacă aș fi ales să acord o atenție la balonarea suplimentară, gazele și oboseala pe care le experimentam la început, probabil aș fi putut să îmi reevaluez dieta și să găsesc alimente care să fie mai bune pentru constituția mea.
Este posibil să nu aveți probleme să recunoașteți cauzele anumitor modificări ale corpului dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de asistență, un jurnal alimentar sau o aplicație nutrițională bună vă poate ajuta să recunoașteți cu ușurință ce funcționează și ce nu. - Legume: intră în ele (și învățați să gătetiți!)
Când am devenit vegetarian, nu am îndrăznit să spun nimănui că mi-a fost dor de masticarea sărată a cărnii. Așadar, fără diferitele aparate culinare necesare pentru a-mi recrea propriile arome, am optat pentru înlocuitori de carne preambalate. O idee rea.
În timp ce gustul (oarecum) familiar era reconfortant, nu a fost bun pentru corpul meu.
Componentele chimice pe care le conțin hot dog-ii vegani, burgerii vegetarieni, etc. (Și bănuiesc că aceștia au fost principalii vinovați cu privire la creșterea și disconfortul meu.)
Câțiva ani mai târziu, m-am învățat în bucătărie și am dezvoltat o paletă mai aventuroasă. Atunci am descoperit ceva cu adevărat șocant: legumele au un gust bun ca legume!
Nu trebuie să fie bătute, pulverizate și transformate chimic în ceva mascat ca carne pentru a fi savurat. Am constatat că de multe ori îmi plac mesele fără carne bine preparate mai bine decât mesele standard cu carne concentrate cu care eram obișnuit.
Până când am decis să devin vegetarian din nou, deja încorporasem în dietă mai multe legume, precum și leguminoase, fructe și cereale integrale. A fost o schimbare mult mai ușoară, fără niciunul dintre neplăcerile dinainte.
- Învață să vorbești „etichetat”. Mâncarea „curată” (mâncare reală, fără substanțe chimice) este întotdeauna scopul. Dar să fim sinceri: uneori puteți mânca o masă rapidă și murdară. Pentru a vă asigura că alegeți ceea ce este mai bun atunci când optați pentru ceva procesat, va trebui să descifrați ceea ce eu numesc „etichetă”.
Ce am învățat din aventurile mele vegetariene:
A doua mea experiență cu vegetarianismul a fost mult mai bună decât prima. În special, am avut o energie crescută și schimbări de dispoziție mai puțin dramatice.
Cel mai bun beneficiu pe care l-am primit a avut puțin de-a face cu alegerea de a nu mai mânca carne: era vorba despre călătorie.
Când am învățat cum să găsesc faptele, să-mi ascult corpul și să-mi pregătesc propriile mese (obiectiv delicioase), am câștigat mai multă încredere. Am aflat că pot trăi o viață bună în aproape orice mod doresc, atâta timp cât depun efortul și dezvolt un plan.
Deși de atunci am adăugat pește și friptură ocazională din nou în dieta mea, consider că cei cinci ani ai mei pe bază de plante sunt un rit de trecere.
A fost, de asemenea, o modalitate uimitoare de a învăța să-mi asum responsabilitatea pentru propria mea sănătate și bunăstare.