A intrat cu maşina în stâlpul de electricitate şi branşamentul de gaz
A intrat cu maşina în stâlpul de electricitate şi branşamentul de gaz

A intrat cu maşina în stâlpul de electricitate şi branşamentul de gaz

Un autoturism a produs sâmbătă dimineaţa un accident acroşând într-un branşament de gaz şi un stâlp de electricitate la Reghin. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI. Detaşamentul din Reghin a intervenit cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat ieri, 22 februarie a.c., activităţi suplimentare pentru creşterea siguranţei rutiere, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.

Astfel, în intervalul orar 11.00-19.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au constatat 463 de sancţiuni contravenţionale, 441 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 22 sunt prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 45 de conducători auto, dintre care 5 au depăşit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 10 au efectuat depăşiri neregulamentare, 19 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 2 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 1 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu cale ferată, iar 8 au săvârşit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 27 de certificate de înmatriculare.

În cadrul aceloraşi acţiuni, poliţiştii au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi o infracţiune privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege, prevăzută de art. 348 din Codul Penal, respectiv executarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Exemplificăm:

* La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 16.00, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Tîrgu Mureş, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 48 ani din localitatea Cristeşti, căruia în urma testării cu aparatul etilotest i-a rezultat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 17.00, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Sighişoara, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr, de 20 ani, din localitatea Vânători. În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

* La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 17.35, pe DJ 135, pe raza localităţii Livezeni, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 27 ani, din localitatea Livezeni, căruia în urma testării cu aparatul etilotest i-a rezultat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Recomandări pentru circulaţia rutieră

Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare, mai ales în cazul în care vă angajaţi în depăşiri. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.