Cea de-a treia ediţie a Festivalului Maris Fest 2017 de la Târgu Mureş, care debutează vineri după-amiază şi durează până duminică, îşi propune să transmită două mesaje importante: un mesaj rutier – „Eleganţă în trafic” şi unul social – „Salvaţi pădurile!”.
„Mesajele pe care vrem să le transmitem sunt atât mesajul social, cât şi mesajul motociclistic. Mesajul rutier este ‘Eleganţă în trafic’, iar mesajul social se referă la păduri. Fundaţia Salvaţi Pădurile este unul din partenerii noştri şi, la fel cum am dori să promovăm eleganţa în trafic, am dori să promovăm şi eleganţa în comportament şi, în special, să anihilăm inconştienţa faţă de ceea ce se întâmplă legat de pădurile noastre. Un alt partener de al nostru, Carpethian Guide, elaborează un ghid pentru motocicliştii iubitori de trasee montane de off-road-uri şi ei mizează pe acelaşi lucru ca şi noi, ocrotirea pădurilor”, a declarat Romulus Puia, unul din organizatorii evenimentului.
Maris Fest 2017, care va fi deschis oficial vineri, pe malul Mureşului, în zona denumită „La 7 Plopi”, este o manifestare de promovare a culturii motociclismului şi a muzicii rock, iar organizatorii estimează o participare de aproximativ 25.000 de persoane, din cel puţin şapte state europene.
Parada Maris Fest este programată sâmbătă, la orele amiezii, şi întrucât motto-ul evenimentului din acest an este „Eleganţă în trafic”, motocicliştii vor defila purtând papioane şi cravate.
Organizatorii festivalului susţin că, pe lângă evidenţierea comportamentului necesar a fi adoptat de către toţi participanţii la trafic, scopul Maris Fest este şi acela de a promova creşterea numărului de turişti în Târgu Mureş.
Pe parcursul festivalului, pe lângă muzica rock vor avea loc şi numeroase concursuri, majoritatea amuzante, cum ar fi scosul micilor cu gura din farfuria cu muştar, recunoscutul partenerului după sunetul tobei de eşapament, tradiţionalul concurs „Ţâpă-te pe linoleum”, ruleta rusească cu ouă crude, băutul a trei halbe de bere viteză, bărbieritul balonului cu spuma de ras, furtunul cu ouă crude, muşcatul cârnatului din mers, tricouri ude, servitul partenerului cu mici şi muştar legaţi la ochi şi multe altele.
Pe tot parcursul evenimentului, dar mai ales la parada motocicletelor de sâmbătă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş va asigura liniştea şi ordinea publică.
„Gruparea de Jandarmi va gestiona această problemă, împreună cu structurile de ordine şi siguranţă publică, şi cu partenerul nostru cel mai important, IPJ Mureş. Noi vom avea prezenţă de la debutul festivalului, atât la locul de desfăşurare, dar mai ales pe parada zilei de sâmbătă. Vom monitoriza foarte atent deplasarea coloanei de motociclişti, în cascadă, acolo unde se impune”, a precizat adjunctul comandantului Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş, Vasile Dăscăliuc.
Potrivit reprezentanţilor Maris Fest, organizarea unui astfel de eveniment în Târgu Mureş are un impact pozitiv major, dat fiind faptul că, la nivelul judeţului, numărul motocicletelor înmatriculate este de peste 5.500, ceea ce înseamnă că există şi o participare activă în trafic a iubitorilor de cai putere pe două roţi, motiv pentru care vor fi organizate şi cursuri de prim ajutor.
Fondurile adunate prin intermediul tombolei Festivalului Maris Fest 2017 – ediţia a III-a, ce debutează vineri după-amiază şi durează până duminică, având ca premiu o chitară electrică, vor fi donate actriţei Mihaela (Mela) Mihai de la Teatrul Naţional Târgu Mureş, care a fost diagnosticată cu o boală rară, au anunţat vineri organizatorii evenimentului.
‘Premiul este o chitară electrică VGS RC-100 3TS, oferită de unul din cel mai mare magazin de instrumente muzicale profesionale de pe piaţa din România, semnată de o parte din artiştii care vor concerta pe scena Maris Fest 2017. Tombola are rol caritabil! Un bilet de participare va fi 5 lei, se vor putea achiziţiona de la cortul organizatorilor iar banii adunaţi vor fi donaţi către cazul actriţei noastre din Târgu Mureş, Mela Mihai care a fost diagnosticată cu o boală rară şi gravă’, a informat organizatorul Maris Fest 2017, Romulus Puia.
Teatrul Naţional Târgu Mureş a arătat că actriţa Mihaela Mihai, în vârstă de 35 de ani, suferă de o boală gravă, respectiv, ‘limfom mediastinal (timic) cu celule B mari’, iar costurile tratamentului pe care aceasta îl urmează la o clinică de specialitate din Viena sunt mari.
Pentru a veni în sprijinul actriţei, cele două companii ale Teatrului Naţional Târgu Mureş vor pune în scenă câte un spectacol, ia încasările vor fi donate Melei Mihai.
Astfel, Compania Liviu Rebreanu a anunţat o reprezentaţie specială a spectacolului ‘Campionatul de improvizaţie’, pentru data de 29 iunie, iar Compania Tompa Miklós va juca spectacolul ‘Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte’, data acestei reprezentaţii urmând să fie anunţată ulterior.
AGERPRES