Turele în caiac sunt printre cele mai căutate și îndrăgite activități de agrement din Cluj. Dacă nu ai avut ocazia să te familiarizezi însă cu sporturile nautice, o astfel de experiență te poate intimida inițial – cu atât mai mult dacă nu știi să înoți.
Când vine vorba de aventuri în caiac Tarnița este, poate, primul loc înspre care ne plutește gândul, fiind de altfel unul dintre cele mai îndrăgite și cunoscute lacuri din Cluj. Apele sale molcome și liniștite, înconjurate de păduri de foioase ca într-o îmbrățișare, te îmbie numaidecât la relaxare. În ceea ce privește opțiunile de închiriere caiac Tarnița este cât se poate de generoasă. Pe marginea lacului, vei găsi mai multe afaceri locale care îți pun la dispoziție caiacuri înspre închiriere, precum și spații de relaxare și alte activități de agrement (șezlonguri, standup paddleboard, grătare etc). Pe lângă turele în caiac Tarnița cucerește și prin atracții naturale deosebite – cum sunt traseele spre Piatra lui Lucaci sau spre Piatra Corbilor.
Important: indiferent dacă îl închiriezi (la fața locului sau încă din oraș) sau dacă mergi cu propriul tău caiac, singur sau într-o tură organizată, nu uita că există un regulament de navigație pe Tarnița: nu te apropia de baraj la mai puțin de 200 de metri, nici de malurile lacului din zona II. Zona în care se permite navigația pe Tarnița este cea dinspre coada lacului.
În apropiere de Tarnița, se află și Someșul Cald, lac de acumulare cu funcțiune turistică (între Tarnița și lacul Gilău). De pe malurile acestuia, poți de asemenea porni în scurte ture de explorare în caiac. Recomandare: îndreaptă caiacul înspre locul în care râul Agârbiciu se varsă în lac, o mică gură de apă ce te adăpostește între arbori și vegetație lacustră.
O altă destinație apreciată de cei care iubesc turele în caiac este lacul Beliș-Fântânele, datorită lungimii sale, a împrejurimilor bucolice și pădurilor de conifere care-l înconjoară. Poți vâsli în caiac nu mai puțin de 13 km – dacă te gândești să parcurgi distanța din zona barajului, până la coada lacului, în Smida.
Citește continuarea pe Apuseni.info
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.