Specialiștii de la InfoCons au realizat un studiu pe baza produselor din pâine ce se regăsesc la rafturile celor mai populare supermarketuri din România. 50 de produse au făcut obiectul studiului. Ce au descoperit inspectorii sanitari. Ce ar conține pâinea din magazine, de fapt.
Specialiștii de la Protecția Consumatorilor trag un semnal de alarmă privind produsele de panificație care sunt comercializate în Lidl, Kaufland, Auchan și alte supermarketuri.
Conform experților, pe lângă ingredientele de bază precum drojdie, apă, făină și sare, pâinea care se vinde la rafturile celor mai populare supermarketuri ar conține și o cantitate foarte mare de zahăr, alături de alte substanțe care ar putea fi nocive pentru organism.
Doar 26% afișează procentajul ingredientului principal. Dintre acestea:
- făină într-o proporție cuprinsă între 26 și 78% din compoziție;
- amestec panificație într-o proporție cuprinsă între 7 și 69.4% din compoziție.
- Pâinea care conține cartofi, cereale sau semințe în compoziție:
- 14% din produse conțin semințe (floarea soarelui, susan, mei, mac etc) în proporții cuprinse între 1,2% si 29% din compoziție
- 4% din produse conțin cereale în proporții cuprinse între 13,2% și 16,7%
- 4% din produse conțin cartofi sub formă de fulgi de cartofi în proporții cuprinse între 4% și 6%