Am ajuns să cumpărăm câteva milioane de bucăți într-o singură lună. La fel ca în cazul șaormei, apreciem pizza cu de toate. Puțini sunt cei care refuză o pizza abia scoasă din cuptor.
Mai ales că există în atât de multe variante, încât există câte o rețetă pentru fiecare gust. Inclusiv o combinație pe cât de exotică, pe atât de „controversată” – cea cu ananas.
De aici a apărut și pizza românească. Și pentru că am reușit să o adaptăm atât de bine gustului nostru, vânzările au explodat în ultimii ani.
Potrivit Asociației Pizzarilor Profesioniști, România este foarte aproape să întreacă Italia la numărul de pizze comandate. Afacerile în domeniu au înflorit și am ajuns să găsim la fiecare colț de stradă un loc de unde să cumpărăm măcar o felie.
În paralel, în magazine, găsim pizza congelată. Iar explicația are legătură, în special, cu numărul tot mai mic de bucătari dispuși să lucreze în pizzerii.
O pizza congelată costă între 12 și 24 de lei, mult mai puțin decât una comandată la restaurant, care poate să fie și 60.
Sursa: Pro TV