În designul de interior cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi este faptul că totul va depinde de preferințele tale. Într-adevăr, este dificil să îți exprimi într-o singură idee tot ceea ce ai vrea de la bucătăria casei ale, tocmai de aceea, la începutul fiecărui proiect de renovare este crucial să ai deja în minte o imagine cu produsul finit.
Însă, adevărul este că de cele mai multe ori, astfel de imagini pe care le avem în minte cu privire la viitoarea amenajare, rareori au detalii și diferă de o poză vagă dintr-o revistă. Practic, cele mai, aparent, absurde întrebări pe care ți le poți pune, sunt exact cele care te vor ajuta să conturezi cât mai clar ideea pe care o ai despre spațiul pe care îl vrei reînnoit. Prin urmare, iată mai jos 3 dintre cele mai specifice dileme pe care mai bine le clarifici acum, decât după ce regreți.
Așa că, iată un top al celor mai minuscule detalii pe care le poți avea în vedere atunci când îți amenajezi bucătăria:
3. Mânerele sertarelor și ușilor de dulap
Se spune că poți să-ți transformi look-ul mobilierului din bucătărie doar prin schimbarea acestui detaliu. Dar, din păcat lucrurile nu sunt atât de simple precum cumpărarea unor mânere și înlocuirea lor. Diferența constă în acest detaliu pentru că de cele mai multe ori, acest element al mobilierului din bucătărie este în contrast cu restul modelului sau nuanței de culoare. Astfel, majoritatea atenției se va concentra în același punct, ca de exemplu: Ce îți atrage mai mult atenția? O pată de pe perete sau culoarea peretelui? 😉
Ok ok… ai și varianta să optezi pentru uși și sertare care sunt acționate prin împingere, fără să mai fie nevoie de un mâner, dar, tocmai de dragul frumosului, gândește-te bine și la acest aspect, deoarece detaliile sunt extrem de importante, ai ales într-o astfel de știință a frumosului!
2. Ce formă să aibă colțurile blaturilor de la masă/insulă?
Probabil vei râde citind astfel de chestiuni, dar toate aceste „nitpick”-uri sunt defapt diferența dintre „hmmmm… ceva nu-mi place” și „nu înțelege de ce, dar totul este perfect” Desigur, și colțurile blatului de masă sunt un motiv de care trebuie să-ți faci griji în viață deoarece… acum urmează un ton mai serios.
Experți ai designului de interior își bat zilnic capul cu tot felul de detalii de genul, detalii care diferențiază stilul eclectic de contemporan sau abstractul de ceva mai concret. Astfel, acest detaliu are diverse explicații, care se întind de la riscul la care te supui de fiecare dată când treci pe lângă un colț ascuțit de masă până la satisfacția de fi în conformitate cu un stil în vogă. Practic, totul constă în colțuri ascuțite/cu unghiuri drepte sau rotunjite/netede care au diferite avantaje estetice și dezavantaje practice sau vice versa.
1. Până la ce înălțime trebuie să se afle blatul?
Fără introduceri inutile: ~92 de centimetri, cel puțin asta ne spune și un tip extraordinar care ne învață de la A la Z cum să ne fabricăm propriul mobilier de bucătărie, privește și tu când ai timp!
Probabil și tu ești de acord cu faptul că detaliile înseamnă precizie și exactitate, ceea ce este un argument cu totul adevărat. Dar, aici apar tot felul de întrebări ca: De unde știi ce măsuri ai nevoie, lumea chiar face studii de utilizabilitate chiar și la blaturi de mese? Ei bine, da, într-adevăr există studii de utilizabilitate aproape pentru orice, iar designul de interior nu este printre cei ce se sfiesc de la așa ceva,
Vezi, designul de interior presupune atât aspectele legate de viața de zi cu zi, cât și esteticul și ambianța. Tocmai de asta nu te simți copleșit și descurajat, în ziua de astăzi detaliile amănunțite ce țin de amenajări interioare pentru case, acum sunt specal gândite de către experți care-ți vor amenaja bucătăria până la cele mai mici detalii. Astfel, tu ca și complice în această nouă artă, vei fi pus în fața a nenumărate astfel de decizii, decizii cu care nu trebuie tu să-ți bați capul dacă apelezi la un expert.