-Vineri, în jurul orei 09:20, incendiu produs la acoperișul unei case de locuit în municipiul Reghin, strada Oltului.
S-au deplasat la locul solicitat, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. De cum au ajuns la locul intervenției, pompierii au constatat că ardea acoperișul unei case pe o suprafață de aproximativ 10 mp cu pericol de propagare la întreaga locuință.
Cauza probabilă este coș de fum necurățat.
-Sâmbătă, în jurul orei 17:50, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație uscată, în localitatea Adămuș, strada Cornești.
Ajunși la locul intervenției, salvatorii s-au deplasat pe jos aproximativ 1,5 km, fiind un drum neaccesibil pentru deplasarea autospecialei. A ars cca. trei hectare de vegetație uscată, fără pericol de propagare.
-Duminică, în jurul orei 17:10, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Albești, strada Târnavei.
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. La sosirea acestora la locul intervenției, ardea aproximativ 2 mp de parchet. În urma incendiului a rezultat o victimă de sex masculin cu arsuri de gradul I și II, fiind preluată și transportată la CPU Sighișoara de către echipajul de prim ajutor aflat la fața locului.
-Tot duminică, în jurul orei 17:10, incediu vegetație uscată în localitatea Bogata.
S-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș împreună cu SVSU Luduș. A ars aproximativ 8000 de mp de vegetație uscată cu pericol de propagare la pădure.
-Duminică, în jurul orei 17:40, incendiu vegetație uscată în localitatea Cuștelnic.
Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târnăveni. Ajunși la locul intervenției, ardea vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3000 mp, fără pericol de propagare. Datorită drumului impracticabil, pompierii militari s-au deplasat pe jos aproximativ 2 km.
De asemenea, în perioada 04-06 februarie au fost executate 120 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.
Recomandăm cetățenilor, în limita posibilităților, instalarea cu DETECTOARE INDIVIDUALE DE FUM. Eficiență: funcționarea corectă a acestora, reduce la jumătate numărul victimelor incendiilor.
Fumatul
O atenție sporită la stingerea țigărilor și a locurilor de fumat. Recomandăm cetățenilor utilizarea de scrumiere metalice sau vase cu apă pentru stins țigara. Să aibă la îndemână mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, pături antifoc). Să nu aruncați la întâmplare resturile de țigări sau chibrituri, cât și golirea scrumierelor în coșurile menajere. Nu fumați niciodată în apropierea lichidelor inflamabile. Nu adormiți cu țigara aprinsă.
Sisteme de încălzire
Asigurați verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum. Amplasați materialele combustibile la o distanță de cel puțin 1,5 metri față de sursele de căldură (sobe cu sau fără acumulare de căldură, reșouri). Asigurați izolarea sursei de căldură față de podea și de pereții din apropiere. Niciodată nu utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.