Afacerile cu arbusti fructiferi pot fi incepute pe suprafete mici si dezvoltate in timp. Fructele sunt surse excelente de antioxidanti, ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!Avem posibilitatea sa producem culturi nepoluate, fructe ecologice pe care sa le exportam in toate tarile europene, unde poluarea este mult mai mare decat la noi.
In supermarket-uri, pretul lor este foarte mare din cauza importului din alte tari. Asadar, de ce sa consumam fructe pline de pesticide cand ne putem infiinta propria livada cu pomi si arbusti fructiferi?
Investitie initiala pentru infiintarea unei livezi este moderata. De exemplu, daca doriti sa porniti afacerea ca o activitate de weekend, cu 500 de euro va puteti asigura o cultura de 450 de arbusti fructiferi.
Principalele culturi profitabile de arbusti fructiferi cu cerere tot mai ridicata pe piata din Romania sunt: catina, capsuni, coacaze, zmeura, afine, mure, agris, zmeura.
Mai mult, profitul apare inca din primul an, pentru ca puteti vinde fructele tot timpul anului, in stare proaspata sau sub forma de dulceata, gem, compoturi, sucuri.
Iata si alte motive pentru care sa cultivi arbusti fructiferi:
– productivitatea acestor specii de arbusti fructiferi este foarte crescuta;
– ai oportunitatea finantarii prin fonduri europene;
– fructele bio sunt foarte cautate atat in tara cat si la export si platite cu un pret pe masura;
– poti extinde afacerea in fiecare an;
– este o activitate placuta, ce nu iti ocupa mult timp;
– este o afacere cu venit sigur;
– poti alege cele mai roditoare si profitabile specii de arbusti;
– controlezi soiurile cele mai potrivite zonei;
– ai un trai linistit tot anul.
Calculele pentru primul an arata ca, la o productie de doar 4 tone de fructe la hectar, la un pret mediu de 2 euro/kg de fructe, obtineti 8.000 de euro pe hectarul cultivat. Daca scadeti investitia initiala de 500 de euro, ramaneti cu un profit de 7.500 de euro, muncind doar in weekend.