Arome tradiţionale, bucate alese, preparate după reţete din antichitate, şi secrete gastronomice. Toate acestea au fost prezente la un festival dedicat gurmanzilor care s-a desfăşurat în Mureş. De ce am spus de antichitate? Pentru că multe dintre reţetele pe care românii le prepară astăzi sunt împrumutate de la romani. Spre exemplu crema de brânză, murăturile sau compoturile. Aşa că dacă vreţi să deprindeţi câteva tehnici de conservare a alimentelor folosite în epoca romană, vedeţi într-un material prezentat la Observator.
Ce loc putea fi mai potrivit decât cel al unui fost castru roman. După două milenii, parcul Arheologic din Călugăreni a prins din nou viaţă, dar şi arome.
Dacă specialiştii au adus la viaţă gusturile altor vremuri, vizitatorii muzeului au fost degustători.
Curioşii au putut afla şi cum îşi conservau romanii alimentele. Multe dintre trucuri sunt păstrate şi astăzi de români.
Pentru adevărata probă de foc, produsele puse acum la conservat vor deschise şi degustate la Festivalul Roman de la Călugăreni ce va avea loc în luna august.
Vezi video pe Observator.tv