Comisia Europeană a eliminat toate cele zece produse primare de arome de fum din lista de produse primare de arome de fum autorizate pentru utilizarea ca atare în sau pe produsele alimentare și/sau pentru producerea aromelor de fum derivate. Această listă datează de la 1 ianuarie 2014 și a fost aprobată, la vremea respectivă, printr-un regulament de punere în aplicare ( 1321/2013 ).
”Aromele de fum sunt în stare lichidă și sunt obținute prin arderea incompletă a lemnului prin piroliză, în niște reactoare speciale. Fumul este captat, analizat și fracționat”, George Grecu, consultant Industria Laptelui. CITEȘTE ȘI Fresco Jugo, producător de sucuri naturale din fructe și legume, va deschide o fabrică nouă și vizează afaceri de 1 milion lei în acest an „Aromă de fum” înseamnă un produs obținut prin fracționarea și purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fracții primare de gudron și/sau arome de fum derivate”, Regulamentul 1334/2008, arată G4Food.ro Autorizațiile pentru produsele primare de arome de fum SF-001- SF-010 au fost valabile pentru o perioadă de 10 ani și au putut fi reînnoite pentru perioade suplimentare de 10 ani, la cererea adresată Comisiei de către titularul autorizației, potrivit Regulamentului 2067 publicat joi, 1 august, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Category: Stirile Punctul