Având în vedere contextul actual*, Muzeul Județean Mureș vine în întâmpinarea refugiaților de război găzduiți în Târgu Mureș cu un program de creativitate prin artă pe care l-am denumit „Artă din suflet”. Scopul acestei campanii este explorarea emoțiilor și gestionarea prin artă a traumelor războiului.
Micuții refugiați ucrainieni cazați temporar la Hotelul Tineretului și la Casa de Oaspeţi a Primăriei (Weekend) vor avea începând de marți, 22 martie 2022, timp de o lună, un colț muzeal dedicat întâlnirilor, un spațiu de educare și relaxare pentru copii. Asigurăm mobilier și materiale de lucru: creioane colorate, coli de desen, carioci, acuarele, pensule, plastelină din lut, jocuri de societate, materiale tipărite de pedagogie muzeală asigurate de Secția de Artă și de Secția de Științele Naturii din cadrul muzeului, și multe alte surprize.
Echipa mobilă de facilitatori educaționali a Muzeului Județean Mureș este pregătită să ofere programe speciale pentru cei cazați, cu ateliere pentru copii, proiecții de film, tururi ghidate virtuale prin spațiile muzeale, organizarea de vizite la muzeu etc. Toate activitățile interactive ale programului vor fi comunicate ulterior responsabililor de spațiilor de cazare și vor fi realizate conform nevoilor existente ale grupului de refugiați.
- Potrivit UNICEF, peste 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina ca refugiaţi din 24 februarie şi nenumăraţi alţii au fost strămutaţi din cauza violenţei. Organizaţia mai precizează că peste 500 de copii neînsoţiţi au trecut graniţa din Ucraina în România, în perioada 24 februarie – 17 martie. (sursa: www.wall-street.ro)
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.