Familia Chiorean, Sorin, Eniko și băieții lor, au lăsat Italia pentru traiul la țară, în satul Grindeni din județul Mureș. Au organizat Festivalul Lalelei Pestrițe, un alt festival pentru zacuscă și silvoița de Grindeni, iar de câțiva ani și-au deschis un punct gastronomic care a pus comuna lor pe harta culinară a județului.
Enikő și Sorin Chiorean au lăsat Italia dupa 15 ani de muncă, au revenit acasă la Grindeni și, cu ideile din agroturismul din peninsulă, au pus pe picioare un punct gastronomic local, mai ales că gătitul este punctul lor forte.
„Îmi place foarte mult să gătesc și vreau ca preparatele mele să ajungă și mai departe. Mi se pare important ca tot ce ne dă pământul, toate roadele, să fie valorificate. Cel puțin noi cultivăm și tot ce rămâne dorim să le și preparăm.”, spune Eniko Chiorean.
Alături de soțul său, Eniko servește turiștilor numeroase feluri de mâncare, deserturi și băuturi tradiționale naturale pe care le prepară în propria gospodărie.
Cei prezenți la deschiderea punctului gastronomic din Grindeni au fost impresionați.
Vezi video pe Antena 3