La nivelul pietei locale se evidentiaza cresterea consumul de produse alimentare autohtone in detrimentul celor din import si o marire a cererii pentru produse legumicole. Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu numai pentru calitatea si gustul lor, dar mai ales pentru faptul ca sunt extrem de sanatoase si necesare pentru organismul uman.Metoda de crestere bazata pe factorii naturali, specifica pentru cultivarea legumelor in sistem de agricultura ecologica, favorizeaza dezvoltarea si conservarea vitaminelor existente in legumele bio, astfel incat acestea pot fi utilizate nu doar din punct de vedere alimentar, ci si ca adevarate remedii naturale pentru diferitele boli.
Dezvoltarea unei afaceri la cheie in sistem de agricultura ecologica are atuuri incontestabile in perspectiva imediata, cunoscut fiind faptul ca:
– Se preteaza foarte bine pentru o afacere familiala intr-o ferma agricola
– Pentru foarte multe specii legumicole, conditiile pedoclimatice din tara noastra sunt deosebit de favorabile obtinerii unor productii in sistem de agricultura ecologica!
Mai multe detalii: Revista Bune Practici