România intră încet pe harta țărilor care produc artizanal brânza cu mucegai nobil alb de tip Camembert, care până acum se făcea la noi doar la nivel semiindustrial și din lapte pasteurizat.
O variantă a acestui produs obținut din lapte crud a apărut în atelierul de brânză al artizanului Varga Istvan din satul mureșean Cund. Manufactura este deja renumită pentru brânzeturile în culori și gusturi nemaiîntâlnite, cu cele mai neașteptate ingrediente, precum ciocolată, chilli, cărbune, leurdă, piper negru, chimen și altele.
După ce a dobândit experiență în produsele de brânză maturată cu mirodenii, Varga Istvan a aplicat rețeta și pentru celebra brânză franțuzească Camembert, conferindu-i unicitate în lume. Producătorul se bazează în primul rând pe un lapte de calitate pe care îl obține în propria fermă de vaci.
Sursa: România Actualități
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.