Bucovina are surprize speciale pentru turiștii curioși: începând de la istorie, legende și cultură, până la zona geografică și peisajele uluitoare, dar și gazdele calde și foarte primitoare. Există o mulțime de motive pentru a vizita Bucovina: dacă iubești istoria și cultura sau dacă îți place pur și simplu mâncarea bună și vrei să te relaxezi în mijlocul peisajelor frumoase.
Bucovina are în plus mânăstirile și bisericile care au făcut ca zona să fie renumită în întreaga lume. Să nu uităm și influența austriacă evidentă, care dă un plus particularității moldovenești locale. Chiar și numele de Bucovina – provine din germanul Buchenland.
Așadar, iată ce trebuie să vizitezi în acest loc magic:
Suceava
Suceava oferă o gamă largă de spații de cazare de la pensiuni la hoteluri de 4 stele și o varietate bună de restaurante.
Chiar dacă Suceava a fost complet remodelată în timpul comunismului, orașul are încă câteva atracții remarcabile:
Principalul sit turistic al Sucevei este cetatea, datând din cetatea din secolul al XIV-lea, când Suceava era capitala Moldovei. Un alt loc de bifat este Biserica Sfântul Gheorghe (mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava), un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
De asemenea, merită o plimbare și la Muzeul satului Bucovina (muzeu în aer liber), cu valoroasele sale case vechi din lemn bucovineane și obiecte tradiționale expuse, și principalul sit turistic al Sucevei.
Mânăstirile
Mânăstirile pictate sunt imaginea reprezentativă a Bucovinei și o atracție pe care nu dorești să o ratezi, fiind speciale pentru stilul lor arhitectural. Cele mai multe dintre ele datează din secolele XV și XVI și au fost construite de conducătorii locali. Ștefan cel Mare a construit câte o mănăstire sau o biserică după fiecare dintre victoriile sale în lupte, devenind ctitorul a peste 40 de monumente religioase.
Exemple maiestuoase de artă bizantină, mănăstirile sunt de o frumusețe uimitoare. Au fresce interioare și exterioare care descriu scene religioase și portrete ale sfinților.
Dintre toate mănăstirile, 8 dintre ele, cel mai bine conservate, au fost alese pentru a face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO în 1993: Arbore, Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Suceava, Voroneț și Sucevița.
Ceramica Neagră de la Marginea
Satul Marginea este singurul loc din Europa unde ceramica neagră este încă fabricată folosind metode tradiționale. Această activitate a luat naștere acum 500 de ani și în zilele noastre au rămas doar câteva familii care au păstrat această tradiție.
Culoarea neagră a ceramicii este obținută printr-o tehnică antică de ardere. După ce vasele sunt modelate, uscate, decorate și lăsate din nou la uscat, acestea sunt arse la o temperatură de peste 800 de grade Celsius. Ulterior sunt lăsate în cuptor pentru o zi întreagă, timp în care porii se umplu cu smog și devin negri.
Vatra Dornei
Aproape de Ciocănești găsești stațiunea Vatra Dornei, cunoscută pentru proprietățile sale curative. Oamenii vin aici să se bucure de beneficiile aerului ionizat puternic și ale izvoarelor minerale. Situat într-un peisaj spectaculos, este și o destinație de top pentru sporturile de iarnă. Dacă vizitezi Bucovina în timpul primăverii și toamnei, poți călări, face drumeții pe munții din apropiere sau poți practica pescuitul.
Mocănița Huțulca
Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Bucovina este plimbarea cu Mocănița Hutulcă, un alt tren cu aburi cu ecartament îngust al României care circulă în regiune. În timp ce Mocănița din Maramureș este cu siguranță mai faimoasă, aceasta traversează peisaje la fel de uluitoare.
Pe parcursul călătoriei de 10 kilometri, te poți bucura de bucătăria tradițională a zonei și poți privi peisajele de basm. Călătoria de trei ore începe și se termină în satul Moldovița, cu o scurtă pauză la Argel.
Megatiroliana La Palma
Pentru iubitorii de aventură, Bucovina are ceva foarte special de oferit, anume Megatiroliana de La Palma. Aici vei întâlni cea mai lungă tiroliană din România și din Europa Centrală, având o lungime de peste 1 KM și o înălțime de peste 100 metri.
Tiroliana este situată în Pasul Ciumarna, această locație reprezentând o atracție în sine, aici vei putea găsi unele dintre cele mai frumoase peisaje din Bucovina în toate cele patru anotimpuri.
De asemenea, în acest complex vei putea face și sesiuni de rafting, drumeții și plimbări cu ATV-ul.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.