În farfuriile noastre ar putea ajunge un nou sortiment de carne. Cercetătorii de la Institutul „Palas” din Constanța se laudă că au creat capra „Bocarp”, cu carnea asemănătoare la gust cu cea de vacă.
Deocamdată, au doar câteva sute de exemplare, și mai trebuie să crească alte câteva sute, pentru ca rasa să poată fi omologată, iar căprițele să ajungă la orice fermier.
A venit pe lume în adăposturile institutului pentru dezvoltare a caprinelor Palas din Constanța, după zece ani de cercetare. În această perioadă, capre carpatine și țapi din rasa „Boier” – de carne – au fost lăsați să se iubească liber.
Radu Răducu, director Institutul Palas Constanța: „Are un piept larg, are jigourile dezvoltate.”
Jigourile despre care vorbește directorul Radu Răducu sunt ceea ce bucătarii denumesc pulpa de capră din care prepară friptura. Și pentru că vorbim de mâncare, ajungem și la partea cu care cercetătorii speră să uimească lumea.
Radu Răducu, director Institutul Palas Constanța: „Nu are gust specific de capră. Are o carne care se apropie de gust de carnea de vită.”
„Bocarp” va putea fi crescută de fermierii din țară doar după ce rasa va fi omologată.
Sursa: Pro TV