Procesatorul de carne din Târnăveni care în 7 martie a fost descoperit cu carne de mici cu salmonella, potrivit Agenda de Mureș, din nou are probleme.
„După problemele depistate la carnea de mici, ei sunt obligați să trimită probe pentru salmonella timp de 30 de zile. Toate au fost negative până la lotul de vineri (…). Acum analizele au confirmat infestarea cu salmonella în cazul acestui lot de carne de porc lucru, în total fiind vorba de 1000, 1050 de kilograme. În cursul acestei săptămâni întreaga cantitate a fost distrusă și s-a făcut din nou dezinfectarea spațiului de lucru. Mai mult, am înțeles că firma din Tîrnăveni a renunțat la acel furnizor, deși s-ar putea ca problema să nu fie nici la acesta, fiind vorba de un lanț mai lung de la producător și până aici”, a declarat Sándor Kincses potrivit căruia carnea de porc, provenită din Spania, era folosită ca materie primă și nu a ajuns de această dată în magazine. „Ei au respectat toate procedurile, imediat ce au primit buletinul de analiză ne-au anunțat și au chemat firma care preia carnea pentru a o denatura”, a spus directorul executiv al DSVSA Mureș.
Sursa Agenda de Mureș