Cea mai bună mâncare din Ungaria este un preparat gătit în România
Cea mai bună mâncare din Ungaria este un preparat gătit în România

Cea mai bună mâncare din Ungaria este un preparat gătit în România

Bucătarii restaurantului Kotyogó din Fărcașa, județul Harghita, au câștigat marele premiu la „Mâncarea Ungariei 2025” cu un „preparat transilvănean”.

O echipă de bucătari din Ținutul Secuiesc s-a remarcat la prestigiosul concurs gastronomic din Ungaria, impresionând juriul printr-un preparat inspirat din tradițiile locale, scrie mti.hu.

Folosind exclusiv ingrediente din zonă, bucătarii au reușit să îmbine inovația cu gustul autentic, aducând acasă trofeul „Mâncarea Ungariei 2025”.

Chefii Balázs Hunor și Laczkó Szilárd Botond au creat un preparat complex, intitulat sugestiv „Rătăcind pe pământurile Cumanilor”, în care au combinat rulou de miel prăjit, piure fin de păstârnac, chiftele crocante de năut și o cremă parfumată de morcovi cu portocală.

Succesul lor s-a datorat nu doar echilibrului gustativ, ci și principiului de a folosi ingrediente obținute de la producători locali, dintr-un perimetru de cel mult 50 de kilometri.

De la carnea de miel până la alunele de pădure din Harghita, totul a fost selecționat cu grijă pentru a evidenția terroir-ul regiunii. Preparatul va fi prezentat oficial publicului pe 4 iunie, în fața Parlamentului, în cadrul unei parade culinare.

Sursa: MTI